Zorg voor een geldige reis-& annuleringsverzekering

reisverzekering Spanje

Zorg ervoor dat u een geldige reis- en annuleringsverzekering heeft als u op vakantie naar Spanje gaat. De verzekeringen kosten niet veel en kunnen een heleboel narigheid voorkomen. Afhankelijk van het aantal dagen dat u per jaar op vakantie gaat, kunt u kiezen voor een eenmalige of een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Een paar tips voor u op een rijtje.    

Eenmalige of doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Gaat u slechts één keer per jaar en voor maximaal 16 dagen op vakantie? Dan is het verstandig te kiezen voor een eenmalige annulerings- en reisverzekering. Wanneer u meerdere keren per jaar of langer dan 16 dagen op vakantie, dan is het beter om te kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Overzicht reis-en annuleringsverzekeringen Allianz

Berekening kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Berekening doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Tips

  • Neem altijd een kopie van de reisverzekering mee op vakantie en laat thuis een kopie achter bij familie of vrienden.
  • Medische kosten zijn in het buitenland vaak hoger dan in Nederland. Sluit daarom een reisverzekering af met een vergoeding voor medische kosten.
  • Heeft u een actieve vakantie geboekt? Kijk dan vantevoren heel goed na of u nog een aanvullende verzekering nodig heeft.
  • Bent u uw koffers of paspoorten kwijt of zijn ze gestolen? Doe dan altijd eerst aangifte bij de politie. De verzekeraar vraagt altijd naar dit bewijs. Als uw koffer niet uit het vliegtuig is gekomen, vul dan nog op de luchthaven bij de betreffende maatschappij een PIR-formulier (="Passenger Irregularity Report") in. Lever het in en houd een kopie zelf.
  • U bent niet verzekerd als uw bagage wordt gestolen door eigen schuld of zorgeloosheid. Bijvoorbeeld als u kostbaarheden achterlaat in de auto of als bagage in de auto zichtbaar is voor voorbijgangers. Houd kostbaarheden bij het vliegen altijd in de handbagage.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is wereldwijd al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener. Ook in Nederland heeft het bedrijf al vele prijzen in de wacht gesleept. Bijvoorbeeld die van beste Reisverzekeraar van 2013. Allianz biedt verschillende soorten annulerings- en reisverzekeringen aan, zodat u in iedere situatie met een veilig gevoel op reis kunt. Ik kan Allianz Global Assistance van harte aanbevelen.

     

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.