Zon en blijde gezichten op de Feria de España 2014

Feria de España 2014

De zon schijnt, de kinderen zijn onder de pannen en ik ben in goed gezelschap. Ik ben helemaal klaar voor de Feria de España 2014 in Santpoort. Als we aankomen op Landgoed Duin- & Kruidberg zijn we overdonderd. Wat een sprookjesachtige plek! Het is een schitterend kasteel met een groot terras dat uitkijkt over water, omgeven door een gigantisch park in een bosrijke omgeving. Als we vol verwachting het kasteel binnengaan, komt het gezellige geroezemoes ons al tegemoet. Wat zijn er veel mensen op het Spanje feest afgekomen! We struinen even rond. Maar dan wordt het tijd om naar de eerste presentatie te gaan. Tenminste de eerste die wíj willen gaan zien. Want jee, wat worden er veel presentaties, lezingen en workshops gegeven vandaag! Onderweg ernaartoe snoepen we nog even van Spaanse lekkernijen bij Deli-Spanje, laten we ons verrassen door de heerlijke wijnen van Granada Wijnen en doen we ideëen op voor andere presentaties en workshoppen vandaag. 

  Spainmadeforyou Ria en NosVamos Fatima met saeta-zangeres Paz de Manuel op Feria de Espana 2014, foto Spainmadeforyou De eerste presentatie die we bezoeken, is een lezing over de Semana Santa in het hart van Andalusië, met een optreden van Saeta-zangeres Paz de Manuel. Dit is meteen de meest informatieve presentatie die we vandaag bijwonen. De zaal is goed gevuld, de presentatie interessant  en de “saetas” zijn indrukwekkend.    

workshop Cafe Cultura op Feria de Espana 2014, foto Spainmadeforyou Hierna volgt de workshop “Ontdek Spanje met je vijf zintuigen”, gegeven door Vincent en Lorena van Café Cultura in Rotterdam. Het is een originele, interactieve workshop, waarin we al voelend, ruikend, luisterend, proevend en kijkend proberen te raden uit welke Spaanse regio de producten, geluiden, gebouwen etc. afkomstig zijn.    

Bloedsuiker van Simone de Leon Tenslotte gaan naar de boekpresentatie van “Bloedsuiker; het zoete leven van een jonge arts in Spanje”, van Simone de León. Het is een boek over een Nederlandse vrouw die na haar artsenexamen naar Valencia emigreert om er een taartenwinkel te openen. Simone –zelf een arts- vertelt onder meer over hoe zij er toe is gekomen om het boek te schrijven.    

Feria de Espana 2014, terras landgoed Duin- en Kruidberg, foto SpainmadeforyouNa de presentaties en de workshop zijn onze hoofden verzadigd en is het hoog tijd geworden om weer aan de innerlijke mens te denken! Met een heerlijke tapa en een drankje zoeken we een plek op het terras van landgoed Duin- & Kruidberg.  We zouden best nog meer tapas lusten. Maar de zon wint het van de eetlust. Dus sluiten we niet aan in de lange tapasrij, maar blijven genieten van het goede weer en uitstekende sfeer.     Als we om half vijf blij en tevreden vertrekken, is de Feria de España nog lang niet afgelopen. De wedstrijd Sevillanas dansen kunnen we helaas niet meer zien. En ook het optreden van Chispazo Rumbas en Coro del Campo missen we. Misschien volgend jaar... Er waren in ieder geval mensen genoeg om het Spanje feest nog eens over te doen!  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.