Winkel-restaurant Casa González in Madrid

Delicatessenwinkel en restaurant in hartje Madrid met overheerlijke tapas, super wijnen en meer

Tijdens onze wandeling door de Las Letras wijk strijken we neer in café-winkel Casa González, het favoriete café van onze Spaanse vriendin Noelia. Na een drukke werkdag komt ze hier tot rust en is het even alsof ze weer thuis is in León, terwijl ze geniet van een heerlijke wijn uit de provincie León. We gaan deze bijzondere eetplek in Madrid binnen en genieten samen van de knusse sfeer in het café, de vriendelijke bediening en een paar overheerlijke tostas.

Winkel-restaurant Casa González

Winkel-restaurant Casa González ligt in de calle León, midden in de Las Letras wijk, in het centrum van Madrid. De geschiedenis van Casa González begint in 1931, als Vicente González Ambit, -die eerst werkzaam is voor de bekende Spaanse keten La Mallorquina-, begint met de verkoop van hoge kwaliteit Manchego kaas en worsten uit Murcia. Als snel staat de winkel bekend voor zijn verkoop van hoge kwaliteit producten en wordt de winkel leverancier voor de Madrileense aristocratie. In de jaren 1990 besluiten de kleinkinderen van Dhr. González de delicatessenwinkel uit te breiden met een eetgedeelte, waar mensen in een rustige omgeving kunnen genieten van hoge kwaliteit hapjes. Af en toe kun je zelfs genieten van optredens.

Super tostas en overheerlijke Spaanse wijnen

tosta-casa-gonzalez-madrid-foto-spainmadeforyou

Tegenwoordig staat Casa González bekend om zijn super tostas en overheerlijke Spaanse wijnen. The Guardian vermeldt Casa González in 2014 zelfs in de top 10 tapas bars in Madrid. Wij proeven er verschillende tostas: warme belegde open broodjes. En ik moet toegeven: ze zijn verrukkelijk! Mijn grote favoriet is de Sobresada con miel (= een soort filet americain, maar dan van varkensvlees, met een laagje honing). Gevolgd door gesmolten Provolone kaas met oregano. Jammie!

Fantastische lokale Spaanse producten

delicatessen-winkel-casa-gonzalez-madrid; foto-spainmadeforyou

Daarnaast staat Casa González nog steeds bekend voor zijn grote aanbod aan fantastische lokale Spaanse producten, uit alle delen van Spanje: verse kazen, gedroogde worsten, hammen, wijn, olijfolie, jam en ga maar door. Het zijn goede kwaliteit producten die tegen een schappelijke prijs worden verkocht. Ideaal als verjaardagscadeau of als souvenir uit Spanje. Of gewoon om jezelf een keer goed te verwennen.

Praktische informatie

Adres: Calle León 12, Madrid – Openingstijden: ma t/m do 9.30-0.00 uur, vrij-za 9.30-1.00 uur, zo 11.00-18.00 uur – Metro: halte Antón Martín - Website: www.casagonzalez.es

Misschien ook interessant

De centenario bars van Madrid
Café La Fontana de Oro in Madrid

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.