Wijnproeven bij El Brabantino in Madrid

Wijnproeven El Brabantino Madrid

In het hartje van Madrid ligt de wijnwinkel “El Brabantino”. Hij wordt gerund door Jean Pierre van Breugel & Koen van den Braak, twee Brabanders met een bourgondische instelling, die van de goede dingen van het leven houden. Beide mannen wonen al heel wat jaren in Madrid en hebben in die tijd vele spannende, onbekende Spaanse wijnen ontdekt, die ze via “El Brabantino” met anderen willen delen. In de wijnwinkel kan men niet alleen terecht om wijn te kopen, maar men kan er ook wijnproeven! In het Nederlands. Ik was nieuwsgierig geworden en besloot de heren wat vragen te stellen.

Interview met Jean Pierre van wijnwinkel El Brabantino in Madrid

Ria: “Hoe kwamen jullie op het idee om jullie eigen wijnwinkel te openen?”

Jean Pierre: “Wijn is altijd al een grote hobby geweest en we kregen de kans om een winkel over te nemen. Hiervan hebben we dus een wijn winkel gemaakt! Ikzelf loop al zo´n 8 jaar mee in de wijnwereld in Spanje en heb mijn eigen originele invalshoek. Verwacht dus vooral veel spannende onbekende wijnen die wij aanbieden uit vrijwel onbekende regio´s voor veel Nederlanders”.  

Ria: “Hoe komen jullie aan de naam ´El Brabantino´”?

Jean Pierre: “El Brabantino is een verwijzing naar onze ´roots´! Die liggen in Brabant. Koen komt uit Tilburg en ik uit Valkenswaard (Dommelen).”  

Ria: “Organiseren jullie activiteiten? Zo ja, welke?”

Jean Pierre: “Ja zeker organiseren wij activiteiten! Wij organiseren diverse wijnproeverijen. En wij organiseren wijn tours, de zogenaamde Brabantino Wine tours. Bij deze wijnreizen gaan we met een bus naar kleinere bodegas om te zien hoe de wijn er met passie wordt gemaakt. De bodegas die wij bezoeken zijn het echte werk, ruwe bolster blanke pit zeg maar. Hier wordt echt wijn gemaakt en de bodegas zijn geen toeristenattractie om het zo maar te zeggen. De passie voor de wijnen is aanstekelijk en vaak kan er ook direct van de grote vaten geproefd worden. Het zijn losse en informele bezoeken, die worden afgesloten met bijvoorbeeld een barbecue of een bezoek aan een typisch restaurant uit dat gebied (met de keuze uit plaatselijke gerechten als ´cochinillo´, - d.w.z. speenvarken-, of lamskotelletjes). De bodegas die wij geselecteerd hebben, liggen allemaal nabij een prachtige historische stad, bijvoorbeeld Segovia of Toledo. Dit is natuurlijk heel leuk als je wat meer wilt zien dan alleen het centrum van Madrid.”

  

Wijnproeven bij wijnwinkel El Brabantino in MadridRia: “Wat voor soort wijnen verkopen jullie?”

Jean Pierre: “Wij zijn gespecialiseerd in onbekende Spaanse wijnen met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Op onze website staat een overzicht van de rode wijnen, rosé wijnen, witte wijnen en cavas die we verkopen. Bovendien gaan we ook onze eigen Brabantino wijnen verkopen!”  

Ria: “Welke wijnen kunnen jullie aanbevelen?”

Jean Pierre: “Een Verdejo-wijn die wij hebben, is echt super. Die moet je komen proeven! Of de Godello, of Albariño of onze Ribera del Duero of….”  

Ria: “Willen jullie nog iets anders vertellen over El Brabantino?”

Jean Pierre: “Wij staan voor een no-nonsense attitude naar wijn toe. Wijn is om van te genieten. Kom gezellig een keer langs en dan proeven we er een paar!”  

Praktische informatie

Adres: Fray Ceferine González 5, 28005 Madrid
Openingstijden: Dinsdag-vrijdag 19:30-22:30 uur; zaterdag gesloten; zondag 12:00-15:00 uur; Maandag gesloten
Website: www.elbrabantino.com
Telefoon: (+34)912306241
Email: elbrabantino@gmail.com
Bereikbaarheid: met Metro, halte Latina

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.