Wijnmuseum Alpujarride

Alujarride; wijnmuseum Alpujarra

Tijdens onze vakantie naar de Alpujarra hebben we bodega en interactief wijnmuseum Alpujárride van de familie Nestares bezocht. Een fantastisch museum voor jong en oud, op een adembenemende plek die uitzicht biedt op Middellandse Zee én Sierra Nevada. We hadden er al heel wat uurtjes in de auto op zitten, mijn man voelde zich niet lekker en de kinderen waren moe. Even overwogen we om het bezoek aan het wijnmuseum af te zeggen, maar gelukkig hebben we dat niet gedaan!

Na een verdere tocht over bergwegen met prachtige uitzichten, begonnen we steeds meer wijnvelden te zien, terwijl we in de verte de contouren van de Middellandse Zee begonnen te zien.Wat een schitterend gezicht! Toen we uiteindelijk het grindpad naar het wijnmuseum insloegen, werden we echter compleet overdonderd door de schoonheid: aan de ene kant de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada en aan de andere kant de Middellandse Zee. En voor de rest wijnvelden, bergen en rust. Te midden van dit alles bevond zich het prachtige wijnmuseum en restaurant Alpujárride.  

Het interactief wijnmuseum Alpujárride

spain-made-for-you-wijnmuseum-alpujarride1
Interactief wijnmuseum Alpujárride in de Alpujarra (Andalusië, Spanje)

Ignacio - de eigenaar - bleek een uitstekende gastheer te zijn, die spannende uitleg gaf in het interactieve wijnmuseum. En terwijl de volwassenen luisterden naar zijn verhalen, vermaakten de kinderen zich met alles wat ze uit konden proberen in het museum. Echt een topper voor jong en oud.  

Wijn van de Nestares bodega

En niet alleen het wijnmuseum deed ons verrassen. Ook de wijn die de familie Nestares produceert. Wat een bijzondere en unieke wijn. In de Alpujarra wordt er al eeuwenlang wijn verbouwd. Het wijngoed van de familie Nestares bestaat al meer dan 100 jaar. In 2004 is het gemoderniseerd door achterkleinzoon Ignacio Nestares. Er zijn toen een interactief wijnmuseum en een restaurant bijgekomen. En er zijn nieuwe wijnranken geplant, die hogere en stabielere kwaliteit garanderen. De familie Nestares produceert twee soorten rode wijn: IN 1.0 en IN 3.0. De eerste wijn heeft een zeer speciale smaak: het is een wat frissere wijn, doordat hij nooit in een wijnvat heeft gezeten. De tweede wijn heeft wel in een wijnvat gelegen en is gemaakt van druiven die later geplukt zijn, waardoor hij zoeter en krachtiger is.  

 

Verrassende gastronomie uit de Alpujarra

spain-made-for-you-wijnmuseum-alpujarride-alpujarra-andalusië
Restaurant bij wijnmuseum Alpujarride (Alpujarra, Andalusië)

Net zo verrassend als de wijn van familie Nestares is het bijbehorende restaurant. Hier kan men genieten van heerlijke streekgerechten waar een internationale, wat meer verfijnde draai aan is gegeven. Voor de kleinere kinderen is er bij het restaurant een grote speelruimte. Ideaal voor families met kleine kinderen.  

 

Wandel-/en fietsroutes in de omgeving van wijnuseum Alpujárride

spain-made-for-you-wijnmuseum-alpujarride-andalusië
Fietsen vanaf wijnmuseum Alpujarride

Om bezoekers de omliggende wijnvelden en rest van de schitterende omgeving te laten ontdekken, heeft de familie Nestares tenslotte allerlei verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet vanuit het restaurant/wijnmuseum, variërend van 1 tot 3 uur. Dit alles maakt Alpujárride een ideale bezoekplek voor jong en oud , voor zowel gastronomie- als wandel-& fietsliefhebbers. We zijn die dag weer veel wijzer geworden over wijn. Een van de dingen waar we achter kwamen, is dat er in Spanje "kurkeikenbomen" groeien, waar de kurken van wijnflessen van worden gemaakt! Het was al aardedonker toen we klaar waren met de rondleiding en het wijnproeven en we ons weer op weg naar Pampaneira begaven. Bergwegen zijn toch tien keer leuker in daglicht, als je de bochten ziet en kunt genieten van het uitzicht.  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.