We gaan naar Catalonië!

Het begon met een evenement over gezinsvakanties naar Catalonië

Alweer een paar maanden geleden was ik samen met mijn jongste dochter op een evenement in Amsterdam. Een evenement dat georganiseerd was door de afdeling van toerisme van de regio Catalonië, als deel van de campagne “Catalonia as a Family Holiday Destination”, om gezinsvakanties naar Catalonië te promoten. Wat een eye-opener was dat! Lange tijd heb ik bij toerisme naar Catalonië gedacht aan zonvakanties voor jongeren naar Lloret de Mar, waarbij het motto leve-de-lol centraal staat. Inmiddels was ik er wel al achter gekomen dat Catalonië meer te bieden heeft dan goedkope zonvakanties, maar hóe veel meer wist ik nog niet. Het heeft een lange, gevarieerde kuststrook met kleine inhammen in het noorden (Costa Brava) en uitgestrekte stranden in het zuiden (Costa Barcelona en Costa Daurada), met hieraan gelegen pitoreske vissersdorpjes; en het heeft prachtige bergachtige binnenlanden met middeleeuwse plaatsen en kastelen, natuurparken, vele wandelroutes die de natuurgebieden doorkruisen en legio mogelijkheden aan actieve vakanties.

En nu gaan we met zijn vieren op vakantie naar Catalonië

Terwijl ik naar de mooie verhalen over Catalonië luisterde, wist ik dat hier onze volgende Spanje vakantie met het gezin zou komen te liggen. Alleen wist ik nog niet wanneer dit zou gebeuren. Het blijkt al heel snel te gaan gebeuren, want we zijn door de afdeling van toerisme van Catalonië uitgenodigd om begin mei met zijn vieren een paar dagen op vakantie naar Catalonië te komen! Geweldig! En de voorpret gaat nu al beginnen, want ik ga me langzamerhand inlezen over wat er te zien en doen is in Catalonië. De komende weken ga ik mijn ontdekkingen met jullie delen. Dus ben je benieuwd naar bezienswaardigheden in Catalonië, hou mijn website en facebook pagina de komende tijd dan goed in de gaten. Ik heb er zin in. Jullie ook?

Tips voor Catalonië vakantie

En o ja, ben je zelf op vakantie naar Catalonië geweest en kun je plaatsen, natuurgebieden, restaurants, hotels etc. in Catalonië aanbevelen? Dan hoor ik het heel graag! Alle tips voor een Catalonië vakantie zijn van harte welkom! 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.