Valencia met kinderen

Oceanografic Valencia

Sinds onze aankomst in Madrid wilden we al een keer naar Valencia gaan. We hadden al zoveel goeds over deze Spaanse stad aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee gehoord. Nu werd het tijd om zelf de oude binnenstad van Valencia, de Stad der Kunsten en Wetenschappen met zijn moderne architectuur en het uitgestrekte strand te gaan ontdekken! Dus daar gingen in onze auto vanuit Madrid, om 4 uur later op het Las Arenas strand in Valencia te staan...

Het strand

Het strand in Valencia was natuurlijk de grote favoriet van onze meiden! Ook al was het in maart nog niet warm genoeg om in bikini rond te lopen of in de Middellandse Zee te zwemmen, de kinderen vonden het heerlijk om in het zand te spelen en aan de waterkant te flauwekullen! En wat was het het zand op het strand van Valencia wit, zacht en schoon! Aan het strand liggen overigens vele strandtentjes (kreeg een echt vakantiegevoel!), waar u prima terecht kunt voor een hapje en een drankje.  

Het oude stadscentrum van Valencia

Plaza de la Virgen in Valencia met kathedraal Foto VisitValencia
Kinderen op de Plaza de la Virgen in Valencia, met de kathedraal op de achtergrond

Als het aan de meiden had gelegen, waren we de hele tijd aan het strand gebleven. Maar mijn man en ik wilden nog meer beleven in Valencia. Waar we vooral benieuwd naar waren, was het oude stadscentrum van Valencia. Wat een mooie historische binnenstad heeft Valencia, met een prachtige kathedraal en allerlei gezellige pleintjes! En de kinderen? Die vermaakten zich met achter de duiven aanrennen en over muurtjes en bankjes lopen.  

Oceanográfico in de Stad van de Kunsten en Wetenschappen

Oceanografic in Stad van Kunsten in Valencia Foto SpainmadeforYou
Vissen voeren in Oceanografic in Stad van Kunsten in Valencia

Na de prachtige oude binnenstad van Valencia was het moderne deel van Valencia aan de beurt: de “Ciudad de las Artes y las Ciencias”, oftewel de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Dit is een super modern cultureel-wetenschappelijk complex in de droge rivierbedding van de omgelegde rivier de Turia. In een aantal van deze gebouwen is het Oceanográfico gevestigd: Europa’s grootste aquarium met meer dan 500 verschillende zeedieren. De meiden vonden de dolfijnenshow en de tunnel door het water, - waar haaien, roggen en andere vissen over ons heen en langs ons zwommen-, het allermooist. Ik vooral de gebouwen, de mooie natuurlijke omgeving die er omheen was gecreëerd en de rustige achtergrondmuziek. De entreeprijs was gepeperd (€27.90 per volwassene en €21.00 per kind), maar wat hebben we veel teruggekregen voor ons geld!  

Spelen in de Turia tuin

Gulliver park Valencia voor kinderen
Een geweldige speelplek voor kinderen: het Gulliver park in de Turida tuin in Valencia

Aan de andere kant van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen lag een speeltuin, waar de kinderen zich naderhand nog even konden uitleven. Helaas waren ze te moe om nog een stukje verder langs de drooggelegde rivierbedding te lopen naar Gulliver’s park: een cirkelvormige speelplaats, waarin een 70 meter lang beeld van Lemuel Gulliver ligt, -de hoofdpersoon in het boek Gulliver’s Reizen-, die door de inwoners van Lilliput gevangen is genomen. De kinderen klimmen en glijden op Gulliver via trappen, ladders, klimtouwen en glijbanen die in het gigantische beeld zijn verwerkt en lijken zo op de inwoners van Lilliput...  

Eten in Valencia

paella - valencia Foto visitvalencia.com
Paella uit Valencia!

Wat hadden we ons verheugd op de Valenciaanse paella! Bij aankomst stonden de meiden te popelen om naar het strand te gaan, dus we besloten om ’s avonds heerlijke paella aan het strand te gaan eten. Wat was de teleurstelling groot toen ’s avonds bleek dat de paella restaurants niet open waren! ’s Avonds was er blijkbaar niet genoeg klandizie om weer open te gaan. De volgende keer dat we naar Valencia gaan, kijken we toch beter wanneer de restaurants in Valencia open zijn...  

Ons hotel in Valencia

Het hotel lag direct aan het Las Arenas strand in Valencia, wat de meiden natuurlijk geweldig vonden. Om te slapen bleek ons hotel echter een stuk minder geweldig te zijn: het bed was mini, de kamer was superheet en de muren waren zo dun, dat we de muziek van de bars beneden en de tv van de buren tot midden in de nacht konden horen!! De volgende ochtend was ik compleet gebroken! Dit is de laatste keer dat we in een 2-sterren hotel hebben geslapen! Een stukje verderop lag de prachtige vijfsterren Las Arenas Balneario Resort: pal aan het strand en met twee buitenzwembaden en een geweldige Spa! Wat hadden we hier graag geslapen! Misschien de volgende vakantie Valencia... Enkele kilometers buiten Valencia vond ik later overigens nog hotel La Mozaira, een klein en smaakvol ingericht hotel in een voormalige zeventiende eeuwse Valenciaanse boerderij. Zou ook heel leuk zijn geweest met de kinderen.  

Tips

  • Als u vantevoren de entreekaartjes voor het Oceanografico online koopt, hoeft u niet in de rij te staan en krijgt u bovendien 10% korting!
  • Ontdek Valencia op de fiets! De droge rivierbedding doorkruist de hele stad en is een 9 km lange groene recreatrieve long van Valencia geworden ( de Jardín del Turia genaamd, oftewel de tuin van de Turia), waar over de hele lengte een fietspad doorheen loopt.

Meer activiteiten voor kinderen in Valencia

Het strand van Valencia, het aquarium en de speeltuin van Gulliver zijn slechts een paar kinderactiviteiten in Valencia. Meer leuke activiteiten voor kinderen in Valencia vind je op:

Een goede reden om snel weer terug naar Valencia te komen met onze kinderen...

Andere bezienswaardigheden in Valencia

Meer bezienswaardigheden in Valencia vind je in mijn artikel over bekende en onbekende bezienswaardigheden in Valencia.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.