Vakantiehuis Vilaformiù in Berga

vakantiehuis Cobert de Vilaformiu; vakantiehuis Berga Catalonië; foto Spainmadeforyou

Voor een fantastische kindervakantie of paardrijvakantie in Catalonië

Verstopt in de binnenlanden van Catalonië ligt het geweldige vakantiehuis Vilaformiù, een werkelijke aanrader voor een fantastische kindervakantie of paardrijvakantie in Catalonië. Wij zijn er geweest tijdens onze korte gezinsvakantie Catalonië. Het is zonder twijfel dé favoriete plek in Spanje van onze meiden geworden. “Wanneer gaan we terug, mama…?”

Verstopt tegen een berghelling buiten Berga

vakantiehuis Berga Catalonië

Vakantiehuis Vilaformiù heeft geen echt adres. Je kunt het vinden door de routebeschrijving te volgen van de eigenaren van het vakantiehuis. Het huis ligt ongeveer 10 minuten rijden buiten de plaats Berga (provincie Barcelona, region Catalonië), tegen een berg aan, in een prachtige groene, bergachtige omgeving met schitterende vergezichten. Om er te komen, moet je eerste een lange, kronkelende weg omhoog klimmen. En dan ineens zie je een paar huizen bij elkaar liggen: de boerderij van ouders Casals, het huis van zoon Casals en vakantiehuis Vilaformiù. Met ernaast manege Vilaformiù. Je wordt er verwelkomd door twee vrolijk blaffende honden, het rinkelende bellengeluid van de koeien op de berghelling en vredig grazende paarden. Wat een prachtig en rustgevend stukje natuur! En wat een prachtige uitzichten heb je vanaf een hoogte van 800 meter!

Het vakantiehuis

vakantiehuis in bergen van Catalonië

Het achtpersoons vakantiehuis is vrij eenvoudig van binnen. Maar het is goed verzorgd en het wordt gerund door ontzettend aardige en hartelijke mensen (Oriol en Ana). Het bestaat uit twee verdiepingen, met op de begane grond een keuken, eethoek, zithoek, twee slaapkamers, een badkamer en een kleine wasruimte; en op de eerste verdieping een hal, twee slaapkamers en nog een badkamer. Bovendien heeft het aan de achterkant een ruime tuin met BBQ en aan de voorkant overdekt terras en een privé-zwembad (heerlijk om in de warme zomermaanden aft e kunnen koelen in het zwembad, terwijl je geniet van een ongelofelijk uitzicht).

Boerderijvakantie voor kinderen

kindervakantie in bergen van Catalonië

Vakantiehuis Vilaformiù is een geweldige plek voor een boerderijvakantie voor kinderen! Onze meiden van 7 en 9 jaar zijn vanaf het eerste tot het laatste moment bij de dieren op de boerderij en bijhorende manege geweest: honden, konijnen, paarden en koeien. Wat hebben ze ervan genoten om met de dieren te spelen en knuffelen en om hen te voeren. En natuurlijk hebben we met zijn allen paardgereden door de prachtige omliggende natuur. Vilaformiù is ongetwijfeld het beste vakantiehuis voor een kindervakantie in de natuur dat we tot nu toe hebben gevonden in Spanje! De meiden raken er niet uitgesproken van en dromen nu al van de dag dat we teruggaan naar het vakantiehuis in de bergen van Catalonië…

Paardrijvakantie in Catalonië

paardrijvakantie Catalonië; foto Spainmadeforyou

Ook is Vilaformiù een geweldige plek voor een paardrijvakantie in Catalonië. Runt de ene zoon samen met zijn vrouw het vakantiehuis, de andere zoon runt een manege met 34 paarden. Vanuit vakantiehuis Vilaformiù kun je prachtige paardrijtoechten maken door de omliggende omgeving. Een geweldige manier om het drukke dagelijkse leven even helemaal achter je te laten.

Wandelen en fietsen

wandelen Berga Catalonië

Vanuit het vakantiehuis kun je ook prachtige korte of lange fiets- of wandelroutes maken. Zo zijn wij met onze meiden van 7 en 9 jaar naar een grot gewandeld die in de buurt van het vakantiehuis ligt. Maar je kun took wandelen  naar bijvoorbeeld het lager gelegen plaatsje Berga of naar de nabijgelegen Serra de Queralt met zijn Romaanse kerk Sant Pere de Madrona.

Plaatsen in de buurt van Vilaformiu

Vic; middeleeuwse plaats Catalonië; foto Spainmadeforyou

Vanuit Vilaformiu is het ongeveer 5 minuten rijden naar Berga, 15 minuten rijden naar Puig-Reig, 45 minuten rijden naar Vic (een van Catalonië’s best bewaarde Middeleeuwse plaatsen), 45 minuten rijden naar Monistrol de Montserrat (van waaruit je de Montserrat berg omhoog kunt rijden richting het klooster van Montserrat), 55 minuten rijden naar Ripoll, 1uur15 minuten rijden naar Olot en 1,5 uur rijden naar respectievelijk Barcelona en Girona.

Andere vakantiehuizen van familie Casal

Naast het vakantiehuis Vilaformiù runt de familie Casal nog andere vakantiehuizen die wat hoger op de berg liggen, op een hoogte van 1200 meter: vakantiehuis Refugi de la Casanova (voor maximaal 6 personen) en vakantiehuis Casanova de las Garrigues (voor maximaal 15 personen).

Praktische informatie

Naam: El Cobert de Vilaformiu
Capaciteit: 8 personen
Adres: Camino Vilaformiu - Casa 0, 08600 Berga
Contactpersoon: Oriol Casals
E-mail: info@vilaformiu.com
Telefoonnummer: +34 676949445
Website: www.vilaformiu.com

Routebeschrijving naar Vilaformiu

weg naar vakantiehuis Berga Catalonië

Komend vanaf de C-16 vanuit Barcelona/Vic naar Berga blijf je als bij Berga komt op de grote weg langs Berga. Totdat je door de Tunel de Berga (=tunnel van Berga) bent gereden. Zodra je uit de tunnel komt, sla je meteen rechtsaf en dan linksaf richting San Llorenc de Morunys. Na ongeveer een km sla je rechtsaf (een geasfalteerde weg). Volg vanaf hier de bordjes Vilaformiù.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.