Tips van locals voor een unieke stedentrip Barcelona

W-hotel Barcelona

Gaat u op vakantie naar Barcelona en wilt u weten wat u het beste kunt zien in Barcelona, wat goede restaurants in Barcelona zijn of wat er in de omgeving van Barcelona te zien is? Lees dan snel verder. Vijf locals vertellen in dit artikel namelijk wat hun favoriete plekken in Barcelona en omgeving zijn. En zij geven tips voor een unieke stedentrip naar Barcelona...

Even voorstellen

Geïnspireerd door het vriendinnenweekend naar Barcelona ben ik op zoek gegaan naar Nederlanders die zelf al jaren in Barcelona wonen, om te horen wat hún favoriete plekken in Barcelona en omgeving zijn. Ik heb gevonden: Maarten Tromp (mede-eigenaar van vier Bed and Breakfasts in Barcelona), Ingeborg Koedijk (eigenaresse van Brood&Tomaat en Barcelona Info), Robbert Reurings (Nederlandstalige gids in Barcelona en Catalonië en eigenaar van RobBCN), Annebeth Vis (mede-eigenaar van Barcelonatips.nl) en Caroline Morjaen (eigenaresse van Barcelona and More).  

Favoriete bezienswaardigheden in Barcelona

1. Gaudí is niet weg te denken uit Barcelona en alle insiders zijn het erover eens dat het zien van de meesterwerken van Gaudí een absolute must is: de Sagrada Familia, Casa Batllo,...

2. De Boquería markt aan Las Ramblas! Het is misschien wel de meest beroemde versmarkt van heel Spanje.

3. Ingeborg geniet van een bezoek aan het culturele centrum El Born CC in de Ribera wijk, met opgravingen uit het begin van de 18de eeuw (voorheen een overdekte versmarkt, Mercat del Born). 4.

Caroline waait graag uit op het strand en neemt een drankje in Hotel W, om van daaruit te genieten van een spectaculair uitzicht over Barcelona en over de zee.

5. De Plaça Sant Felip Neri is volgens Robbert mooiste pleintje in Barcelona, een pleintje waar Gaudi ook verliefd op was.

6. Als liefhebber van het modernisme bezoekt Annebeth graag het Palau de la Música, van Lluís Domenech i Montaner. Helemaal leuk vindt ze het om er een concert bij te wonen.

7. Als voetbalgek beveelt Maarten een voetbalwedstrijd van Barca aan! Speelt Barca niet tijdens uw vakantie in Barcelona, neem dan een tour door Camp Nou...

8. Caroline houdt van Urban Arts en neemt graag een kijkje in de gallerij Base Elements. Ook CaixaForum (gesitueerd in een oude tekstielfabriek) toont regelmatig bijzondere exposities.  

Favoriete eetplekken in Barcelona

1. Alle insiders vinden het heerlijk om tapas te eten! Bijvoorbeeld in Taller de Tapas (keten), Ciudad Condal, Bar Mut, Jai-Ca, Else y Fred of een authentieke Baskische tapas bar.

2. Om te genieten van de Catalaanse keuken gaat Robbert naar Can Xurrades (goede service, niet te duur en super eten) of naar Casa Calvet (restaurant in origineel Gaudí huis).

3. Als Maarten echt goed wil eten, gaat hij naar Hotel Mandarin aan de Passeig de Gracia (service en eten zijn er uitstekend; wel genoeg geld meenemen).

4. Annebeth gaat uitgebreid lunchen bij En Ville in de wijk El Raval (een driegangenmenu vanaf €11en goed en gevarieerd eten).

5. Caroline eet graag in de wijk Poble Nou, de wijk waar ze woont. Goede restauranten in Poble Nou ziijn bijvoorbeeld: El 58, Escribá (heerlijk restaurant voor vis en paella's aan het strand voor Poble Nou) en de Escuela de Hosteleria op Taulat (lekker en goedkoop eten).

6. Voor een lekker broodje gaat Robbert naar Conesa op Plaça St. Jaume, de lekkerste Bocadillo-tent in de stad volgens hem.  

Favoriete bezienswaardigheden buiten Barcelona

1. De Costa Brava met veel kleine en rustige strandjes.

2. De charmante stad Girona.

3. Wijngebied de Penedès.

4. De bergketen Montserrat (op een uur met de trein).

5. De badplaats Sitges.  

Tips voor een geslaagde stedenreis Barcelona

Tip Caroline: “Ik raad iedereen aan om op de fiets het gedeelte rond de oude stad te verkennen en zich te verliezen in de oude stad...dan ontdek je de leukste dingen!” Tip Ingeborg: “Zoek vantevoren op internet naar highlights en verborgen juweeltjes in Barcelona. Print ze uit of bewaar ze op uw smartphone. Stippel het een en ander uit op een plattegrond en bereid je voor, want een goede voorbereiding is het halve werk!  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.