Tijdelijke tentoonstelling in Utrecht over de Spaanse Werelderfgoedsteden

Momenteel is in Utrecht de tentoonstelling “ Dertien juwelen uit Spanje. Foto´s van de Spaanse werelderfgoedsteden” te bewonderen. De tentoonstelling is vorige week woensdag geopend. Voor de opening was de burgemeester van Toledo speciaal naar Utrecht gekomen. Spain made for You was uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn, maar moest het op het laatste moment helaas laten afweten. Vandaag ben ik echter alsnog naar de tentoonstelling gegaan.

De tentoonstelling

spain-made-for-you-kaart-Spaanse-werelderfgoedsteden
De tentoonstelling vindt plaats in het Instituto Cervantes, een centrum dat het onderwijs van de Spaanse taal bevordert en de cultuur van Spaanstalige landen verspreidt in Nederland. Het Instituto Cervantes blijkt midden in de stad te liggen, tegenover de Dom kerk van Utrecht! Als ik binnenkom, wordt ik warm welkom geheten door een van de medewerkers. Zij wijst mij waar de tentoonstelling is. Een klein gedeelte van de tentoonstelling is te zien op de begane grond, de rest in de expositieruimte één verdieping verder naar beneden. De tentoonstelling laat 13 plaatsen zien die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan: Alcalá de Henares, Ávila, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona en Toledo. Van iedere plaats zijn vier foto´s te zien. Niet veel, maar ze geven toch een goede eerste indruk. Binnen 20 minuten heb ik de gehele tentoonstelling gezien. Op korte tijd heb ik 13 Spaanse werelderfgoedsteden kunnen bewonderen. Van de meeste plaatsen wist ik al dat ze op UNESCO´s Werelderfgoedlijst stonden, maar niet van allemaal. Spain made for You Spaanse plaatsen wereld erfgoedlijst UNESCO

Combineer de tentoonstelling met een bezoek aan Utrecht

Omdat het Instituto Cervantes midden in het centrum van Utrecht ligt, is een bezoek aan de tentoonstelling over de Spaanse werelderfgoedsteden perfect te combineren met een verder bezoek aan Utrecht. Wilt u weten wat er in Utrecht te zien en beleven valt? Kijk dan op de website Bezoek-Utrecht, die boordevol toeristische informatie over Utrecht staat. Of stap na uw bezoek aan de tentoonstelling de VVV binnen, die een paar huizen verder gevestigd is.  

Praktische informatie

De tentoonstelling is nog tot en met 31 januari te bezichtigen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00-17:00 uur
Adres: Het Instituto Cervantes – Domplein 3, Utrecht
Bereikbaarheid: het Instituto Cervantes ligt op 15 minuten loopafstand vanaf Station Utrecht Centraal. Wilt u liever niet te voet gaan, dan zijn er vanaf de Centrumzijde van het station verschillende bussen die u tot dichtbij brengen. Kijk hiervoor op 9292.nl.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.