Tapas smullen tijdens de Wereld Tapas Dag 2015!

Van 19 T/M 25 oktober 2015

Ga je op vakantie naar Spanje, dan zie je in vrijwel iedere bar tapas staan. Op veel plaatsen zijn er zelfs speciale tapas bars gekomen. En restaurants hebben tapas opgenomen op hun menukaart. Het is een gezellige manier van samen zijn en samen eten in Spanje. En een handig tussendoortje. Iets wat niet alleen Spanjaarden vinden, maar met hen ook steeds meer buitenlanders. Want zowel in Europa als wereldwijd rijzen tapas bars als paddenstoelen uit de grond. Om nog meer bekendheid aan de Spaanse tapas te geven, vindt er op 22 oktober aanstaande de Wereld Tapas Dag plaats. Tijdens deze dag wordt er wereldwijd extra aandacht besteed aan de Spaanse tapas. Ook in Nederland. In het kader van de Wereld Tapas Dag kun je vanaf aanstaande maandag 19 oktober t/m zondag 25 oktober in veel Spaanse restaurants in Nederland smullen van speciale tapas menu’s. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Restaurants die meedoen aan Wereld Tapas Dag in Nederland

De volgende restaurants doen mee aan Wereld Tapas Dag in Nederland:

Tapas menu’s rond Wereld Tapas Dag

spaanse-tapa-foto-spainmadeforyou

De deelnemende restaurants bieden speciale tapas menu’s aan rond Wereld Tapas Dag. Vanaf aanstaande maandag 19 oktober t/m zondag 25 oktober kun je er voor € 29,50 per persoon genieten van tapas menu’s met bekende en onbekende tapas (drank inclusief)! Welke tapas in welke restaurant worden geserveerd, kun je lezen in de tapas menu’s van de deelnemende restaurants.

Het hele jaar door tapas eten

Ik gaf het al kort aan: in Nederland kun je het hele jaar door tapas eten, in Spaanse restaurants en tapas bars. Het liefst zou ik iedere week een nieuw Spaans restaurant in Nederland proberen, maar dat gaat me helaas niet lukken. Als ik de mogelijkheid heb, probeer ik echter iedere keer een ander Spaans restaurant in Nederland uit te proberen. Zo heb ik tapas gegeten bij Destino in Rotterdam, El Pueblo in Zoetermeer, Roots in Hilvarenbeek en Proeflokaal Zuiders in Uden. En jij? Waar in Nederland heb jij al tapas gegeten? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Meer over Spaanse tapas

Wil je meer over Spaanse tapas weten? Bijvoorbeeld hoe ze in Spanje gegeten worden? En sinds wanneer er in Spanje tapas bestaan? Lees dan mijn artikel Tapas eten in Spanje – een oude traditie of niet

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.