Tapas eten bij restaurant Roots in Hilvarenbeek

Afgelopen weekend was het dubbel feest. Was ik vrijdag nog te vinden bij restaurant Destino in Rotterdam, zaterdag avond smulde ik met een andere vriendin bij tapasbar Roots in Hilvarenbeek.

Van Tapasbar Cabana naar foodbar Roots

Tapasbar Cabana, dat gerund wordt door Koen en Jeroen, bestaat dit jaar 10 jaar. Om dit te vieren, hebben ze het restaurant geheel verbouwd én voorzien van een nieuwe naam: Tapasbar Cabana is foodbar Roots geworden. Begin maart is het restaurant weer geopend. En mijn vriendin, -die in de buurt van Hilvarenbeek woont-, was benieuwd naar het resultaat. Aangezien ik het restaurant niet kende vóór de verbouwing, kan ik niet veel over de verandering zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat het nieuwe restaurant modern, smaakvol en uitnodigend is ingericht.

Niet alleen Spaanse, maar ook Nederlandse tapas

Wat mij meteen opvalt aan de menukaart bij restaurant Roots, is dat er ook Nederlandse tapas op de kaart staan. Bijvoorbeeld de garnalenbitterballen van de lokale visboer. Gerechten op de kaart zijn verder onderverdeeld in bites en specialties. Bites zijn kleine vingerhapjes als bitterballen, kroketjes, Spaanse ham en andere Spaanse gedroogde worsten. Specialties zijn wat luxere en meer verfijnde gerechten, die echter nog steeds op een klein bord gepresenteerd worden en bedoeld zijn om te delen.

Mijn tapas toppers

Wij besluiten om een aantal bites én een aantal specialties te nemen en gaan voor de spruitjescreme soep met kerry (: de soep van de dag), garnalenbitterballen , champignons in wijnsaus, quinoa salade en skreifilet. Alle gerechten zijn bijzonder smaakvol en van goede kwaliteit. Maar mijn tapas toppers zijn toch wel de spruitjescremesoep met kerry, de quinoa salade en de skreifilet. Alleen de mosterddip bij de garnalenbitterballen vind ik wat tegenvallen. Hier zou ik voor een andere, huisgemaakte dip zijn gegaan.

Als toetje delen we een cheese cake en een monchou mouse met witte chokolade en bessen. Beijden zijn goddelijk en kan ik van harte aanbevelen!

Leuk detail

Terwijl wij smullen van de tapas, wordt de muziek verzorgd door een disc jockey. Is dit ieder weekend zo of alleen vanavond...?

Praktische informatie

Naam restaurant: Roots
Adres Gelderstraat 40, Hilvarenbeek
Website: http://roots-foodbar.nl
E-mail: info@roots.nl
Telefoonnummer: 013-5052290

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.