Tapas eten bij Proeflokaal Zuiders in Uden

Het is zaterdag en ik ben samen met mijn zus op bezoek bij mijn tante in Uden. Even gezellig winkelen met zijn drieën en samen lunchen. Vroeger was de favoriete eetplek in Uden Hello. Maar deze tent is er nu niet meer. De eigenaresse van deze vroegere eettent heeft een paar jaar geleden echter een nieuwe eettent in Uden geopend: Proeflokaal Zuiders, op de Markt. Binnen een paar weken zat dit restaurant alweer net zo vol als Hello eerst. Ik wil weten waarom en ga er zelf een kijkje nemen.

Populair restaurant

Als wij rond half 2 gaan lunchen, ben ik in de veronderstelling dat er zeker plekken genoeg zijn. Het is toch immers na normale Nederlandse lunchtijd? Ik vergis me! Het hele restaurant zit nog vol met mensen die lunchen! Zelfs in het ernaast liggende café (dat in handen is van de broer van de eigenaresse en dat via een tussendeur met het restaurant verbonden is) zitten nog gasten van Zuiders! Gelukkig is er nog net een tafeltje vrij voor ons.

Modern ingericht restaurant

We zijn beland in een modern ingericht restaurant , met kleine tafeltjes voor het raam en verder naar achteren houten zithoeken tegenover een bar. Het geheel heeft een gezellige, knusse uitstraling. En de klanten zien er tevreden uit.

Hartige en zoete hapjes bij Zuiders

Proeflokaal Zuiders biedt talrijke verschillende hartige en zoete hapjes aan. Hapjes die met de seizoenen mee veranderen. Ieder seizoen is er een andere menukaart. Een menukaart die bestaat uit pintxos (=broodtapas), aperativos (=borrelhapjes) en heerlijke desserthapjes. Verder staan er op het krijtbord aan de muur dagelijks wisselende hapjes geschreven.

Zuiders’ borrelbord en bord met lekkers

bord-met-lekkers-proeflokaal-zuiders-uden

Wie moeilijk kan kiezen uit alle lekkere hapjes die je bij Zuiders kunt eten, kan zich laten verrassen met een borrelbord, -dat bestaat uit 4 pintxos en 8 aperativos-, of een bord met lekkers voor 1 of 2 personen, met  een soepje, verschillende pintxos en/of borrelhapjes en een zoete afsluiting voor ieder. Wij gaan voor het bord met lekkers en krijgen ieder een kerriesoepje, drie pintxos en een bessenmousse. De hapjes zien er lekker uit en smaken al net zo verrukkelijk. Zeker de kerriesoep met appelstukjes vind ik verrassend lekker. Ik begrijp nu helemaal waarom Zuiders zo populair is in Uden. En kan het restaurant van harte aanbevelen.

Tip

Ga je met een groep van 6 of meer personen eten bij Zuiders? Maak dan vooraf telefonisch een reservering, om zeker te zijn van een tafel.

Praktische informatie

Naam restaurant: Proeflokaal Zuiders
Adres: Markt 5
Openingstijden: ma t/m do 10:00-20:00 uur; vrij 10:00-23:00 uur; za 10:00-20:00 uur; zo 12:00-20:00 uur
Website: www.zuiders.nl
E-mail: info@zuiders.nl
Telefoon: 0413-269670

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.