Street Art in Valencia

LUCE, ‘Are you dead?’, David de Limon... Het zijn zo maar wat namen die vooral bekend zijn in de street art scene van Valencia. Want het aantal straat kunstenaars in Valencia is groot en blijft groeien. De meeste kunstwerkjes vind je in de bruisende wijk El Carmen.

El Carmen

Naast het bekende historische centrum met onder andere Plaza Ayuntamiento en de kathedraal ligt de wijk El Carmen. Deze wijk kan beschreven worden als alternatief en creatief. Hoewel je er toeristische spots vindt, zijn er ook nog heel veel onbekende en verstopte plekjes. Neem geen kaart mee en laat je Google Maps uit staan en ga lekker dwalen door Carmen!

Pieces & cartoons

Wanneer je je buiten de gebaande paden gaat bevinden, ontdek je zo veel moois! El Carmen is namelijk één van de favoriete wijken van streetart artiesten. Muren vol kleur, een cartoonpoppetje die zich verstopt achter een muurtje, versierde bloempotten: elke straat is weer een verrassing. Er zijn ontzettend veel Valenciaanse artiesten en waarschijnlijk kom je meerdere ‘pieces’ van dezelfde artiesten tegen in de wijk.

Talentvolle Valencianen

straatkunst-valencia-kunstenaar-luce-foto-verrassendvalencia

Bekende Valenciaanse artiesten zijn zoals eerder gezegd LUCE, ‘Are you dead?’ en David de Limon. De kunstwerken van LUCE zijn eigenlijk heel gemakkelijk te herkennen. Het is vaak zijn naam verwerkt in een 3D kunstwerk, bijvoorbeeld letters van hout aan een muur bevestigd. ‘Are you dead?’ schrijft voornamelijk deze zin op luifels en muren. De achterliggende gedachte daarbij is om anderen te inspireren en na te laten gaan wat belangrijk in het leven is. David de Limon is eigenlijk een cartoonpoppetje met een spuitbusje in de hand. Leuk om te zien zijn de samenwerkingen die Valenciaanse artiesten aangaan. Zo kun je zomaar een stuk van ‘Are you dead?’ en David de Limon tegenkomen.

Onze favorieten

Bij het ronddwalen door Valencia zal je her en der kunstwerken tegenkomen en na een tijd herken je zelfs de artiest! Wellicht krijg je zelfs wat favorieten. Onze favorieten zijn David de Limon en Julietta XLF. Laatstgenoemde is een van de weinige vrouwelijke artiesten en zij maakt voornamelijk ‘pieces’ gebaseerd op de Japanse mangastijl. Lieve poppetjes met grote ogen, maar vaak met een duister element. Ontdek samen met Verrassend Valencia’s Street Art Route deze onbekende, creatieve en bijzondere kant van Valencia!

Tekst: Joëlle Reket van Verrassend Valencia

Reacties

klinkt goed!

Ik ben benieuwd naar de straatkunst in Valencia! Straatkunst kan erg verrijkend en opbeurend zijn in een stad:). Dat zagen we bijvoorbeeld ook in de Middeleeuwse plaats Vic in Catalonië.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.