Spanjeborrel Utrecht

Vorige week was ik te vinden op de Spanjeborrel in Utrecht. Het is een netwerk-evenement voor Nederlanders en Spanjaarden met een gemeenschappelijke interesse: Spanje. Of die interesse nu persoonlijk of zakelijk is, maakt voor de Spanjeborrel niets uit. En inderdaad: het publiek was heerlijk gevarieerd: Spaanse tolken-vertalers, een Nederlands bedrijf dat bemiddelt bij verhuizen naar Spanje, een echtpaar dat tegenwoordig woont in La Alpujarra (Granada, Andalusië), een Nederlander met een Spaanse vriendin die gaat verhuizen naar Madrid en ga maar door...

Spanjeborrel

De Spanjeborrel wordt gehouden in Grandcafé Maria´s in Utrecht. Als ik er binnenkom, hoor ik een gezellig geroezemoes. Mensen staan al in groepjes met elkaar te kletsen en lachen. Ik ben benieuwd wat voor mensen het zijn... Een heel gemengd publiek dus! Spaanse en Nederlandse mannen en vrouwen variërend van 25 tot 60 jaar. De ene heeft een Spaans gerelateerd bedrijf. Een ander woont tegenwoordig in Spanje. En weer een derde staat op het punt om te verhuizen naar Spanje. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen binding met Spanje. Natuurlijk wordt er af en toe gesproken over bijvoorbeeld de crisis in Spanje of problemen als corruptie en bureaucratie waar Spanje mee kampt, maar veelal zijn de gesprekken positief: over plekken waar mensen zijn geweest en avonturen die ze in Spanje hebben beleefd. Er heerst een ontspannen en positieve sfeer, waarin privé en zakelijk in goed evenwicht zijn. Tijdens de Spanjeborrel geeft Henk Bruning nog een korte presentatie over zijn boek “Integridad y Buen Gobierno”. Hij is een Nederlander die al vele jaren samen met zijn vrouw in een klein dorpje in La Alpujarra  woont. Ik vind het vooral heerlijk om te horen op welke manier zijn vrouw en hij in dit gebied zijn ingeburgerd!  

Business Club Spanje

De Spanjeborrel heeft als doel dat mensen en orgaisaties met een gemeenschappelijke interesse in Spanje elkaar op een informele manier leren kennen. Het is een initiatief van Business Club Spanje, een jonge organisatie van ondernemers en bedrijven die op allerlei verschillende manieren gespecialieerd zijn in Spanje. De zakenclub is een dienstverlenende organisatie die zich richt op particulieren en bedrijven met een interesse in Spanje. De leden van de Business Club Spanje hebben gezamelijk een groot expertise in onder meer:

 • Het opzetten van een bedrijf in Spanje;
 • Zaken doen in Spanje;
 • Importeren uit of experteren naar Spanje
 • Verhuizen naar Spanje;
 • Taalcursussen Spaans;
 • Spaans vertalen;
 • Zakelijke cultuurtrainingen;
 • Het organiseren van zakenreizen, incentives en maatreizen naar Spanje;
 • Online marketing in Nederland voor kleinschalig toerisme in Spanje:
 • Het vinden van Spaanse arbeidskrachten voor de Nederlandse markt;
 • Spaanse catering in Nederland.

Volgende Spanjeborrel

Op de website van Business Club Spanje is altijd te lezen wanneer en waar de volgende Spanjeborrel plaats zal vinden, wie er een presentatie geeft en wie de deelnemers zijn. De eerst volgende Spanjeborrel zal zijn op donderdag 21 mei aanstaande, tijdens de Regio Business Dagen in Utrecht. De borrel zal van 17 tot 20 uur plaatsvinden in de “Blue Room”, op de Jaarbeurs Utrecht.  

Praktische informatie

Wanneer: De Spanjeborrel worden ongeveer om de maand gehouden, van 17.00 tot 20.00 uur;
Lokatie: wisselende lokaties in Utrecht of omgeving;
Kosten: €30 (als vergoeding van spijs en drank); voor leden van Business Club Spanje is de Spanjeborrel gratis;
Meer informatie en aanmelden: op www.businessclubspanje.nl

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.