Spaans leren in Madrid

Reisverhaal over Marjolein's taalreis naar Madrid

Spaans leren kan op vele manieren; vanachter je pc of via een cursus bij jou in de buurt, maar de meest effectieve manier om de Spaanse taal onder de knie te krijgen is via een taalcursus in een Spanje zelf. Je wordt zo namelijk gemotiveerd om alle opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen in het dagelijks leven en daarnaast leer je het land en de cultuur achter de taal kennen. Een taalcursus in Spanje is mogelijk voor iedereen, van jong tot oud. Zo vertrok Marjolein (17) voor drie weken naar Madrid voor een Spaanse cursus. Lees hieronder haar reisverhaal met haar ervaringen over Spaans leren in Madrid.


Een geweldige tijd in één van de mooiste steden ter wereld

In de zomer van 2015 vertrok ik voor drie weken naar Madrid voor een cursus Spaans. Op de dag van mijn aankomst was het even schrikken, toen ik hoorde dat de meeste nieuwe studenten al redelijk wat Spaans spraken terwijl ik nog geen woord Spaans sprak op dat moment. Gelukkig merkte ik al snel dat mijn medestudenten wel begrip hadden voor mijn situatie toen ik ze ‘s avonds bij de welkomstactiviteit leerde kennen. Toen ze erachter kwamen dat ik geen Spaans kon, probeerden ze zoveel mogelijk te vertalen naar het Engels zodat ik het toch allemaal kon volgen. Ook bleek ik een heel aardig kamergenootje te hebben uit Amerika, waardoor ik thuis dus ook rond kwam met een combinatie van Engels met af en toe een woordje Spaans.
 

Gastgezin en docenten spraken alleen Spaans

Engels met me praten was iets wat mijn gastgezin en de docenten niet echt deden. Ik had dus geen andere keus dan heel hard aan het werk gaan op de taalschool. Ik noteerde alle woorden die ik niet begreep en daar zocht ik dan met mijn telefoon de betekenis van op. Ik begreep zo steeds vaker steeds meer woorden en hoefde mijn buurman steeds minder om een vertaling te vragen. Na een paar dagen was ik iedereen die Spaans tegen me bleef praten juist heel dankbaar, want ik merkte dat ik er daardoor wel op vooruitging en dat ik, weliswaar met handgebaren erbij, redelijk wat begreep van wat mijn gastmoeder tegen me zei.

Spaans geleerd en internationale vrienden gekregen

De drie weken waren zo voorbij en ik kan inmiddels terugkijken op een geweldige tijd in een van de geweldigste steden ter wereld. Ik heb een aantal geweldige mensen ontmoet tijdens mijn Spaanse cursus, waarvan ik er een aantal nog steeds af en toe spreek via sociale media. Ik heb overal over de hele wereld logeeradresjes en ik heb al met ze afgesproken dat ze altijd bij mij aan kunnen kloppen. Ook kan ik redelijk rondkomen in het Spaans. Ik ga zeker proberen mijn Spaans te onderhouden en hopelijk kan ik zelfs nog een keer een cursus Spaans doen!

Wil je ook Spaans leren in Spanje?

Wil je net als Marjolein Spaans leren in Spanje? Klik hier voor meer informatie over taalcursussen in Spanje!

Misschien ook interessant

Bijzondere bezienswaardigheden in Madrid
Bijzondere eetplekken in Madrid
Bijzondere slaapplekken in Madrid
Bezienswaardigheden in de omgeving van Madrid
Kerstactiviteiten rond Madrid
Alternatieve trips door Madrid mat MadWay to Madrid

Met dank aan: Marjolein Meijs

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.