Slaapplekken in Catalonië om bij weg te dromen

Wat heb ik ter voorbereiding van onze Catalonië reis al veel gelezen over de betoverende binnenlanden, interessante kustplaatsen en vele natuurgebieden in Catalonië! Ik weet nú al dat we in de paar dagen dat we op vakantie naar Catalonië gaan niet eens de helft van alle bijzondere plekken in deze Noord-Spaanse regio kunnen zien en dat we terug gaan komen om de rest nog te ontdekken. Ik droom al weg bij de prachtige plaatsen waar ik over gelezen heb. En bij de bijzondere slaapplekken in Catalonië die ik mede dankzij de tips van Eliza gevonden heb: authentiek en rustig, in een adembenemende omgeving. En natuurlijk met zwembad. Lees welke bijzondere slaapplekken in Catalonië ik gevonden heb!

Bijzondere slaapplekken buiten Barcelona

Hotel Mas de Baix

30km ten noorden van Barcelona vond ik boutique hotel Mas de Baix, dat gevestigd is in een rode, 17de eeuwse Catalaanse herenboerderij in de plaats Cabrils (provincie Barcelona). Het comfortabele, rustig gelegen hotel heeft slechts negen kamers. En vanaf het hotel kun je genieten van het uitzicht op de zee in de verte. Een perfecte lokatie om rust op het Catalalanse platteland te combineren met een bezoek aan Barcelona of zelfs een strandvakantie.
Meer informatie over hotel Mas de Baix

Hotel Porta d'Alella

Nog dichterbij Barcelona vond ik het kleine boutique hotel Porta d’Alella, in het plaatsje Alella (provincie Barcelona). Het prachtig verzorgde hotel ligt in de bergen buiten Barcelona naast een natuurpark. Vanuit deze idyllische plek ben je binnen 15 minuten in Barcelona of aan het strand. Let op: er is een rechtstreekse trein naar Barcelona, maar om bij bijvoorbeeld het strand te komen, heb je een auto nodig.
Meer informatie over hotel Porta d’Alella

Bijzondere slaapplekken in de binnenlanden van Catalonië

Hotel Mas la Casassa

Op 10 minuten rijden van Girona heb ik in Sant Gregori vervolgens het kleine boutique hotel Mas La Casassa gevonden. Het is een oud Catalaans herenhuis, dat prachtig is gerenoveerd met het behoud van de oude elementen. Een paradijs in een oase van rust, waar je iedere dag verwend wordt met een fles Cava en vers fruit op je kamer en waar de suite zelfs een privé-zwembad OP DE KAMER heeft! Afstand tot Barcelona: 105km (en 6km tot Girona).
Meer informatie over hotel Mas La Casassa

Appartementen Torre Nova

Een heel andere type accommodatie, zijn de luxe en stijlvolle appartementen die ik vond in la Torre de Claramunt (provincie Barcelona). In dit Middeleeuwse dorpje ligt Torre Nova, een authentieke Catalaanse adellijke villa. In de Torre Nova bevinden zich tegenwoordig luxe, stijlvolle appartementen, die gerund worden door de Nederlanders Geert en Jacqueline. Afstand tot Barcelona: 75km.
Meer informatie over appartementen Torre Nova

Andere bijzondere slaapplekken in Catalonië

Ken jíj nog een andere bijzondere slaapplek in Catalonië? Deel ze met andere Spanje liefhebbers, via de commentaar-ruimte onder het artikel!

Inspiratie voor vakantie Catalonië

Misschien vind je de volgende artikelen over Catalonië interessant:

Interessante kustplaatsen in Catalonië
De betoverende binnenlanden van Catalonië
Korte geschiedenis Catalonië
UNESCO’s werelderfgoederen in Catalonië
Carla’s ontdekkingen in Barcelona
Vriendinnenweekend Barcelona
Het Romeinse verleden van Barcelona
Mijn favoriete plekken in Barcelona
Mijn favoriete eetplekken in Barcelona
Gastronomisch paradijs Girona
Girona’s Romeins en Middeleeuws verleden

Reacties

Bijzonder overnachten

Wij kennen nog een ander gezellig en mooi logeeradres: MAS CALDES bed and breakfast. In de prachtige provincie Catalonië, vlak bij vliegveld Girona, de baaien en stranden van de Costa Brava, historisch interessante steden, geweldige natuur, rijk aan culinaire verrassingen, voldoende sportieve mogelijkheden (golfen, wandelen, fietsen) en nog veel meer. Kijk eens op de website: www.mascaldes.com. Geïnspireerd?

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.