Sevilla

In het zuiden van Spanje ligt de prachtige Andalusische stad Sevilla, de bakermat van Flamenco. Er is genoeg te zien en doen om je een heel weekend te vermaken, wat Sevilla een geweldige bestemming maakt voor een stedentrip Spanje. Met zijn tweetjes, met een groep vrienden of met je gezin. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal van Sevilla, struin door de Santa Cruz wijk, proef en beleef de Flamenco in de Tirana wijk en geniet in de parken van Sevilla.

Ligging Sevilla

De Zuid-Spaanse Sevilla (hoofdstad van provincie Sevilla) is gelegen de Guadalquivir rivier, in de binnenlanden van Andalusië, ruim 2 uur rijden in noordwestelijke richting vanuit Malaga. Het ligt tussen de steden Huelva en Cordoba. En op nog geen uur rijden in zuidwestelijke richting ligt het indrukwekkende natuurpark Doñana.

Beste reistijd Sevilla

Als het in Nederland koud is, kun je in Sevilla genieten van verwarmend zonnetje en een strakblauwe hemel, met temperaturen die in de winter op kunnen lopen tot 20 graden Celsius. Sevilla kent namelijk milde winters, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 graden Celsius in januari, de koudste maand van het jaar. De zomers zijn er heet en droog, met temperaturen die in juli en augustus op kunnen lopen tot boven de 40 graden Celsius. Voor mij persoonlijk zijn deze twee maanden te warm voor een bezoek aan Sevilla. De rest van het jaar is echter prima voor een stedenreis Sevilla.

Weer in Sevilla

Bekijk hier het weer in Sevilla.

Hoe bereik je Sevilla

Vanuit Amsterdam kun je met Vueling en Transavia rechtstreeks vliegen naar Sevilla. Ryan Air vliegt rechtstreeks vanuit Eindhoven. Zijn er geen geschikte rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Sevilla, dan kun je altijd vliegen naar Malaga. Van hieruit is het nog 2 uur en 15 minuten rijden naar Sevilla. Kijk hier voor vliegtickets naar Sevilla.

Vervoer in Sevilla

Van en naar het vliegveld van Sevilla

Er rijdt ongeveer ieder half uur een bus van en naar het vliegveld van Sevilla. De dichtstbijzijnde bushalte in het centrum is die van Avenida el Cid. Van daar uit kun je met een tram verder naar het oude centrum van Sevilla. Transporttijd: 20-30 minuten - Kosten: €4.

In Sevilla

In Sevilla kun gebruik maken van bus of tram. Denk van tevoren na over hoe veel je het openbaar vervoer wilt gebruiken, zodat je weet wat voor soort openbaar vervoer kaart je gaat kopen. Wil je Sevilla zo veel mogelijk te voet verkennen, dan kun je altijd spontaan een los kaartje (=billete sencillo) in de bus kopen als je toch een stuk met de bus wilt. Ook taxi’s zijn overigens niet duur in Sevilla en vormen dus een goed alternatief. Wil je meer weten, lees dan deze uitgebreide informatie over busvervoer in Sevilla.

Tip

Als je vanuit Sevilla naar andere steden wilt reizen, dan zijn de regionale bussen vanuit Sevilla een uitstekend vervoermiddel: ze zijn goed en goedkoop. Let op dat er twee verschillende busstations in Sevilla zijn: Estación de Autobuses Prado de San Sebastián (voor bestemmingen binnen Andalusië, bv. Malaga of Cordoba) en Estación de Autobuses Plaza de Armas (voor bestemmingen buiten Andalusië, bv. Madrid). Op de website van Alsa (=busmaatschappij) kun je bestemmingen, tijden en prijzen voor regionale bussen vanuit Sevilla vinden.

Reisgidsen Sevilla

Gratis online reisgids Sevilla

Je kunt op internet verschillende gratis reisgidsen Sevilla downloaden, bijvoorbeeld op Take a Trip en Your opi.

Gratis audiogidsen voor Sevilla

Wil je tijdens een vakantie Valencia meer achtergrondinformatie over de verschillende bezienswaardigheden krijgen, maar niet de hele tijd een reisgids meeslepen, dan is een gratis audiogids voor Sevilla ideaal! Je kunt de audiogidsen van izi.TRAVEL op bijna alle smartphones downloaden.

Sevilla op de fiets

Wil je Sevilla op de fiets ontdekken? Het Nederlandse fietstour-bedrijf Baja Bikes (winnaar van de Vakjuryprijs én de Publieksprijs tijdens de Vakantiebeurs 2015) verhuurt fietsen en organiseert diverse originele fietstours met Nederlandssprekende gidsen door de stad Sevilla. Bijvoorbeeld de Sevilla Highlights Fietstour en de Sevilla Tapas Fietstour. Lees hier het volledige aanbod van fietstours door Sevilla van Baja Bikes.

Interessante bezienswaardigheden in Sevilla

Een overzicht van interessante bezienswaardigheden in Sevilla.

Gratis activiteiten in Sevilla

Op deze website vind je een leuk overzicht van gratis activiteiten in Sevilla.

Sevilla met kinderen

Plan je een stedentrip Sevilla met kinderen? Hier vind je leuke kinderactiviteiten in Sevilla.

Overnachten in Sevilla

Lees hier welke bijzondere slaapplekken in Sevilla ik kan aanbevelen.

Feesten en evenementen in Sevilla

Lees hier welke interessante feesten en evenementen in Sevilla er plaatsvinden.

Leesboeken die zich afspelen in Sevilla

Wil je alvast in de stemming komen voor je stedenreis Sevilla? Lees dan de volgende romans die zich afspelen in Sevilla:

Hoofdgroep: 

Keywords: