Segovia

Internationaal poppenfestival Titirimundi Segovia

Segovia, hoofdstad van de provincie Segovia, ligt hooggelegen op een bergtop, met uitzicht op de Sierra de Guadarrama. In de Romeinse tijd is Segovia een militaire basis geweest. Hiervan is niets meer te zien, behalve het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Later wordt Segovia een Moorse vesting, totdat het wordt ingenomen door de Christenen. Zij zijn degenen die de stadsomwalling om Segovia heen bouwen. En het Alcazar – een fort ten tijde van de Moren –wordt omgebouwd tot kasteel. In 1985 is Segovia door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Hoogtepunten Segovia

Gaat u op vakantie naar Madrid of op vakantie naar Castillië en León, dan mag een bezoek aan Segovia niet missen! Struin door de straten van de oude binnenstad, waaronder de voormalige jodenwijk, en bekijk de hoogtepunten van Segovia. Bent u op vakantie met kinderen? Mis het kasteel dan niet! En kijk eens of er niet toevallig een feest of festival plaatsvindt terwijl u op vakantie in Spanje bent. Een bekend evenement in Segovia is het internationale poppenfestival Titirimundi. Een overzicht van alle evenementen in Segovia vindt u op de website van Sevovia Toerisme.  

1. Romeins aquaduct


Het Romeinse aquaduct in Segovia is gebouwd rond het einde van de 1ste eeuw . Het is in totaal 15 km lang en op het hoogste punt is het 29 meter hoog. Het is gebouwd van gigantische graniete stenen, die stevig op elkaar liggen zonder dat er cement aan te pas is gekomen.  

2. Alcazar


Het Alcazar – dat afkomstig is uit het Arabisch en fort betekent – stamt nog uit de Moorse tijd. Wanneer het gevaar voor Moorse aanvallen geweken is, wordt het Alcazar omgebouwd van fort tot kasteel, of beter gezegd paleis. Het is een van de favoriete residenties in Castillië en León voor het Koningshuis, totdat het Koningshuis zich permanent vestigt in Madrid. In de ´sala de los Reyes´, oftewel koningszaal, zijn de koningen van Asturië, Castillië en León te zien. Aan het einde van de 19de eeuw woedt er drie dagen lang een grote brand in het Alcázar, met desastreuze gevolgen voor onder meer de houten plafonds in mudejar stijl en de muurschilderingen. Stukje bij beetje is het Alcazar weer gerestaureerd.  

3. Kathedraal van Santa Maria

In 1525 wordt er begonnen met de bouw van de huidige kathedraal van Segovia: de kathedraal van Santa Maria. In 1618 wordt de kathedraal ingewijd. Het is de laatste kathedraal in Spanje die in gothische stijl gebouwd is. Hij wordt gebouwd in het hoogste deel van Segovia , in een deel van de voormalige jodenwijk. In deze wijk was in de 16de eeuw plek genoeg, omdat de jodenwijk na de conversie grotendeels leeg stond. De kathedraal is ontworpen door de architecten Juan en Rodrigo Gil de Hontañón, die eveneens de kathedraal van Salamanca ontworpen hebben. Het is de derde kathedraal in Segovia. De kloostergang is Romaans en is de originele kloostergang uit de tweede kathedraal van Segovia.  

4. Esgrafiado Segoviano

Als u door de binnenstad van Segovia loopt, ziet u dat veel gebouwen op een bepaalde manier bepleisterd zijn: terwijl de pleister nog zacht is, worden er allerlei modellen in gekrast. Deze manier van gebouw decoratie – die al eeuwen oud is- is typisch voor Segovia en heet “esgrafiado Segoviano”.  

Bijzondere accommodaties in Segovia

Wilt u tijdens uw verblijf in Segovia slapen in een oud klooster, een oud paleis of een oud herenhuis in mudéjar stijl? Dan kan ik onderstaande hotels aanbevelen:

  • Hotel la casa mudéjar - een oud herenhuis uit de 15de eeuw, gebouwd in mudéjar stijl;
  • Hotel San Antonio El Real – een prachtig klooster mudéjar stijl dat in 1455 gebouwd is in naam van Enrique IV, de broer van Isabel I (Isabel la Católica);
  • Hotel Palacio San Facundo – een voormalig paleis uit de 16de eeuw, gelegen aan de voet van het Romeinse Aquaduct.  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.