Ria Poulsen´s terugblik op 2013

2013 is voor mij een jaar geweest van vallen en opstaan. En vooral: mijn droom volgen! Sinds ik in 2009 met mijn gezin in Spanje ben komen wonen en ik mijn hart weer geheel aan Spanje heb verloren, wilde ik eigenlijk maar één ding: Bijzondere plekken in Spanje ontdekken en mensen in Nederland het échte Spanje laten zien en proeven, weg van het massatoerisme. De vraag was alleen: hoe ga ik dit doen? En hoe ga ik dit combineren met mijn gezin?

Spain made for You als reisorganisatie voor bijzondere reizen naar Spanje

Spain made for You bijzondere kerst Spanje
Reuze kerststal in San Lorenzo de El Escorial (Madrid, Spanje)

Ik dacht de perfecte manier gevonden te hebben om mijn passie voor en kennis over Spanje met anderen te kunnen delen: via een reisorganisatie voor bijzondere reizen naar Spanje! Eind 2012 heb ik Spain made for You opgericht en geregistreerd als reisorganisatie. 2013 zou het jaar moeten worden waarin ik naamsbekendheid ging maken. Met goede moed ging ik aan de slag! Maar ondanks de vele uren die ik in Spain made for You stak, kwam ik nauwelijks toe aan het ontwikkelen van nieuwe reizen of het schrijven over bijzondere plekken in Spanje. Laat staan aan marketing!  

Het moet anders!

Ria-Poulsen-vertegenwoordiger-Biskaje-Spanje
Ria Poulsen tijdens de presentatie van Biskaje in Amsterdam

Meer en meer kwam ik tot het besef dat het hebben van een reisorganisatie als eenmanszaak niet reëel is, altans niet voor mij: de kosten zijn te hoog en de aansprakelijkheden te groot. Maar wat nu? Zou ik Spain made for You geheel op moeten geven? Of zou ik er een andere wending aan kunnen geven? Voor de provincie Biskaje was ik inmiddels twee keer actief geweest, tijdens de Meet&Greet van Tomas Cook en de presentatie van Biskaje in Amsterdam. En de artikelen díe ik heb kunnen schrijven, heb ik met veel plezier en enthousiasme geschreven...  

Spain made for You als promotor van Spaanse toeristische bedrijven in Nederland

Ria-Poulsen-INTUR-persreis-Castillie-en-Leon
Ria op kathedraal Salamanca tijdens INTUR persreis Castillië en León

Dus waarom niet doen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb: nieuwe bijzondere plekken in Spanje ontdekken en hierover vertellen? Ik heb Spain made for You als reisorganisatie geheel laten varen. In het vervolg help ik bijzondere accommodaties, onbekende gebieden en typisch activiteiten in Spanje bij het promoten van hun product op de Nederlandse markt. Dit doe ik onder andere via het blog www.spainmadeforyou.nl. Een reisblog voor mensen die graag op vakantie naar Spanje gaan en Spanjeliefhebbers, met gratis tips voor bijzondere vakanties naar Spanje. Verder ben ik gastschrijver geworden voor Verkeersbureaus.info. Nu krijg ik eindelijk meer tijd om te schrijven! En kan ik de gezinstaken weer op een gezonde manier combineren met Spain made for You. In november ben ik op mijn eerste persreis naar Midden-Spanje geweest. Gedeeltelijk kende ik dit gebied al, maar ik was nog niet overal zelf geweest. Het was een super ervaring, die me veel inspiratie heeft gegeven!  

Verwachtingen voor 2014

In 2014 ga ik op dezelfde weg verder, met het maken van persreizen, het schrijven van reisverslagen, advertorials en product reviews, het vertalen van spaanse teksten in het Nederlands en het vertegenwoordigen van Spaanse bedrijven in Nederland. Voor Spain made for You, als gastschrijver voor Verkeersbureaus.info en vanaf januari ook als gastschrijver voor Café Cultura. Ik heb er zin in!  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.