Ria Poulsen

Ria Poulsen, eigenaresse Spain made for You

Het begin van mijn passie voor Spanje

Al tijdens mijn opleiding Mediterrane Studies aan de Radbout Universiteit Nijmegen heb ik mij verdiept in de Spaanse geschiedenis, taal en cultuur. Ter afsluiting van mijn studie heb ik een half jaar in Granada gewoond. Een half jaar lang ben ik compleet ondergedompeld geweest in de Spaanse cultuur, met Spaanse vrienden die mij meenamen naar hun familie en mij hún mooiste plekjes van Spanje lieten zien; met vrijwilligerswerk bij een Spaanse NGO; en met een Spaanstalige huisgenote. In deze periode heb ik voorgoed mijn hart aan Spanje verloren. Één ding was voor mij zeker: ik zou hoe dan ook terugkeren.

Een droom die werkelijkheid werd

Na mijn studie leerde ik mijn Deense man kennen en zijn we de wijde wereld in getrokken. We woonden in Italië, Denemarken, Vietnam en Dubai. Begin 2009 kwam eindelijk onze droom in vervulling: Mijn man vond werk in Madrid, dus we konden naar Spanje verhuizen! Samen met onze twee dochtertjes hebben we tot halverwege 2012 in Spanje gewoond. Aanvankelijk in Alcobendas, in de periferie van Madrid, en later in San Agustín de Guadalíx, een prachtig Spaans dorp ten noorden van Madrid. Onze grote wens was om in Spanje te blijven wonen. Dit mocht helaas niet zo zijn. In de zomer van 2012 hebben we Spanje met pijn in ons hart verlaten, om ons deze keer in Nederland te vestigen. Maar Spanje is ons derde vaderland geworden, waar we nog een paar keer per jaar naar terug gaan. En zelf blijf ik ook teruggaan om nog meer fantastische plekken te ontdekken en nieuwe contacten op te doen in Spanje. 

Het delen van mijn Spanje droom

De droom die voor mij werkelijkheid was geworden, wilde ik met anderen delen. Dit doe ik via de reisbog www.spainmadeforyou.nl, waar ik mensen inspireer met informatie en tips voor bijzondere vakanties naar Spanje, om het échte Spanje te beleven.

Via mijn bedrijf Spain made for You help ik bedrijven bij de promotie van producten die gerelateerd zijn aan kleinschalig toerisme naar Spanje, weg van het massatoerisme. Dit kan een bijzondere accommodaties zijn, maar ook een streek die nog niet erg bekend is. Lees hier eventueel verder als u wilt weten wat de samenwerkingsmogelijkheden met Spain made for You zijn.

Droom mee

Woon je in Spanje of ga je op vakantie naar Spanje? En ben je benieuwd naar de bijzondere plekken die ik in Spanje heb ontdekt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Spain made for You. Of volg Spain made for You op facebook!

Keywords: