Ria ontvangt Liebster Award

Een paar weken geleden heb ik van Sandra van Bijsterveld van Stralend Schrijven een Liebster Award ontvangen. Een virtuele award voor (beginnende) bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Sandra heeft mij 11 vragen gesteld. Hieronder mijn antwoorden.    

Mijn antwoorden op Sandra´s vragen

1. Waar ging je als kind naartoe op vakantie?

Toen we nog kleiner waren, gingen we ieder jaar naar een andere provincie in Nederland op vakantie. Zo leerden we Nederland stukje bij beetje kennen. Super idee!  

2. Wat is nu je favoriete bestemming?

Spanje! Tijdens mijn opleiding Mediterrane Studies heb ik Spaans geleerd en veel over de Spaanse cultuur en geschiedenis geleerd. Toen ik voor mijn afstudeeropdracht een half jaar naar Granada verhuisde, verloor ik mijn hart aan Spanje: wat een prachtig land! En wat een spontane, vrolijke mensen! Mijn stille wens was om ooit in Spanje te gaan wonen. Deze wens kwam in 2008 in vervulling. Samen met mijn man en twee dochters heb ik 3,5 jaar in Spanje gewoond, in de omgeving van Madrid. Het was een fantastische tijd, waarbij we vele prachtige plekken hebben ontdekt. Ook al wonen we nu niet meer in Spanje, we gaan met het gezin nog zeker één keer per jaar terug. En zelf ga ik ook nog twee keer per jaar ongeveer. Want al ken ik al veel plekken, Spanje is zo uitgestrekt dat er nog vele paradijsjes voor me verstopt zijn...  

3. Van welk gerecht raak jij in een vakantiestemming?

Van heerlijke tapas! Kleine, verschillende hapjes van vlees, kaas, groente, ei of zelfs zoetigheden. Mmmm... Zeker als het zonnetje schijnt en we heerlijk buiten kunnen zitten. En kunnen genieten van een groot, koud glas met “tinto de verano”...  

4. Waar wil je per se een keer naartoe?

Tja, we hebben al heel wat gezien en beleefd in de wereld (hebben naast Spanje ook nog in Denemarken, Vietnam en Dubai gewoond). En hoe meer we zien, hoe groter de wenslijst eigenlijk wordt! Zelfs binnen Spanje zijn er nog heel veel plekken die ik met eigen ogen wil zien en beleven. Wat boven op mijn lijstje staat, zijn Las Medulas (oude goudmijnen uit de Romeinse tijd, gelegen in de provincie León), El Bierzo (de geboortestreek van een goede Spaanse vriendin, eveneens in de provincie León), natuurpark Bardenas Reales (halfwoestijn in de provincie Navarra), de vele kastelen in de provincie Navarra en Spanje´s meest noordelijke regio´s Asturië, Cantabrië en Baskenland.  

5. Hoe ziet voor jou de ideale accommodatie eruit?

Het allerliefste gaan we op vakantie in een “casa rural”, letterlijk vertaald een huis op het platteland. Casas rurales kunnen in zijn geheel verhuurd worden, maar ook per kamer. In dat geval zijn het een soort mini hotels die liefdevol gerund worden door een familie. ´s Ochtends wordt je verwend met een heerlijk ontbijt (meestal met Spaanse producten als manchego kaas, serrano ham en membrillo jam) en op aanvraag kan er ´s avonds voor je gekookt worden (afhankelijk van casa rural). Meestal zijn er verschillende gezamelijke ruimtes, bijvoorbeeld een woonkamer en een binnenplaats of een tuin. We zijn zelfs in een casa rural geweest, waar er een kinderspeelkamer was ingericht! Helemaal top is het voor ons, als het casa rural in een mooie natuurlijke omgeving ligt, zodat de kinderen heerlijk rond kunnen rennen en wij kunnen genieten van de rust en de mooie uitzichten. Het mooiste casa rural waar we tot nu toe zijn geweest, is Casa Grande do Bachao, ongeveer 15 minuten rijden vanaf Santiago de Compastela.  

6. Hoe maak je vakantie leuk als het slecht weer is?

Door naar een leuk, interactief museum te gaan, door thuis spelletjes te spelen, of juist door de regen in te gaan... In Spanje regent het op veel plekken maar heel weinig. Als het een keer regent, kunnen riolen de watermassa´s niet aan en vormen zich al snel beekjes op de straten. Ook bij vrij kleine regenbuien. Nog steeds vinden wij dit indrukwekkend om te zien. En de meiden vinden het natuurlijk leuk om in deze overvloed aan water te kunnen spelen en springen.  

7. Hoe veel laat jij online van jezelf zien?

Ik vind het belangrijk dat mensen weten dat ík als persoon, met een bepaalde mening en een bepaalde smaak, over plekken etc. schrijf. Als moeder reis ik vaak samen met mijn man en kinderen. Zij maken dan ook deel uit van mijn verhalen. Maar daar houdt het dan bij op. Details over mijzelf en mijn gezin hang ik niet aan de grote klok. Ik heb daarom bijvoorbeeld ook twee verschillende facebook pagina´s: de pagina van Spain made for You , die voor iedereen is, en de persoonlijke pagina, die alleen voor vrienden is.  

8. Hoe zou je het vinden om een week zonder internet te zitten?

Dat is in het verleden nog al eens voorgekomen als we naar ons vakantiehuis in Denemarken gingen! Hier hadden we dan 3-4 weken geen internet en alleen een dure mobiel telefoon, die we alleen in geval van nood gebruikten. Ik vond het heerlijk! En dat vind ik nog steeds. Al is het voor Spain made for You erg onpraktisch. Tegenwoordig hebben we dus internet verbinding in ons vakantiehuis, zodat ik ook tijdens onze vakantie de mails kan checken een een artikel kan plaatsen...  

9. Vind je het spannend om iets online te zetten?

Niet meer. Wat ik wel nog spannend vind, is offline schrijven, voor tijdschriften of kranten. Dit wordt mijn volgende stap. De eerste kleine stap in de goede richting is al gezet, met een artikel van mij in Kosta Nieuws, een Nederlandstalig nieuwsblad voor en over de Costa del Sol.  

10. Hoe ziet een (fijne) alledaagse dag er voor jou uit?

Kinderen naar school brengen, een stuk wandelen met de hond, mails lezen, een goed artikel schrijven en klaar staan voor de kinderen als zij rond half 4 weer uit school komen.  

11. Door wat voor mensen denk je dat je vooral wordt gevolgd/gelezen?

Door mensen die graag naar Spanje op vakantie gaan! En die het echte Spanje willen proeven en beleven...  

Ik geef de Liebster Award door aan

Ik geef de Liebster Award door aan Marije Nieuwenhuis. Marije woont in Zuid-Spanje en schrijf veel enthousiaste, gedetailleerde verhalen voor Vakantiehuizen.nl over gebieden, gastronomie, evenementen en ga zo door in Zuid-Spanje en de rest van Spanje. Daarnaast heeft zij haar eigen marketing bedrijf JustMarketing.   Ik stel Marije de volgende vragen: 1. Sinds wanneer woon je in Spanje? 2. Sinds wanneer blog je? 3. Wat vind je het leukste aan bloggen? 4. Waarom ben je gaan bloggen over Spanje? 5. Waar ging je als kind naar op vakantie? 6. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Spanje? 7. Wat is jouw favoriete accommodatie in Spanje? 8. Wat is je favoriete Spaanse gerecht? 9. Kun je een leesboek over Spanje aanraden? 10. Welk evenement in Zuid-Spanje kun je aanraden aan reizigers die Spanje willen beleven? 11. Hoe kunnen mensen volgens jou het beste het echte Spanje proeven en beleven?  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.