Restaurants in Malaga die je niet mag missen

Tips van een local

Om te weten te komen welke restaurants in Málaga je niet mag missen, heb ik de Nederlandse Anne Pennekamp gevraagd wat haar top 5 van restaurants in Málaga is. Anne komt al jarenlang in Malaga, is schrijfster van de reisgids voor de stad Málaga en woont tegenwoordig in Alhaurin de la Torre, een dorp in de buurt van Malaga stad. Lees mee wat haar favoriete restaurants in Málaga zijn!

Casa Lola

Hét favoriete restaurant van Anne is momenteel Casa Lola. Het restaurant ligt midden in het centrum van Málaga, in de Calle Granada. Lekker centraal, maar tegelijkertijd een beetje afgelegen van de grote pleinen. Het serveert originele en goede tapas en heeft een uitstekende bediening. Niet voor niets is het ook populair bij de lokale bevolking. Ideaal voor als je van de Spaanse keuken houdt.

Adres: Calle Granada 46, Málaga

Los Gatos

Een andere favoriet van Anne is cervecería Los Gatos. Deze sfeervolle bier- en tapasbar is te vinden in het hart van Málaga stad. De bar heeft een gezellige Spaanse uitstraling, er heerst altijd een goede sfeer en … er wordt ruim geschonken. Een ideale plek voor alleen een drankje of om uitgebreid tapas te eten. Hou er wel rekening mee dat het er meestal behoorlijk druk is, want ook Malagueños komen hier graag.

Adres: Plaza Uncibay 9, Málaga - Openingstijden: Ma t/m zo van 11.00 tot 01.00 uur.

El Pimpi

Nog populairder is El Pimpi, een oergezellig restaurant in het centrum van Málaga. El Pimpi bestaat uit een bar- en restaurantgedeelte. De muren van de bar hangen vol met foto’s van beroemdheden die El Pimpi in de loop der tijd bezocht hebben. En de blauwe bloempotten aan de muren en planten die overal om je heen staan, geven je het gevoel dat je in een Andalusische binnentuin beland bent. El Pimpi is toeristisch en druk, maar toch kun je het eigenlijk niet overslaan. Het restaurant heeft inmiddels een tweede vestiging geopend aan de terraskant van het oorspronkelijke El Pimpi: El Pimpi Marinero. dat gespecialiseerd is in visgerechten.

Adres: Calle Granada 62, Málaga - Openingstijden: dagelijks 11.00-02.00 uur

Vino Mio

Een heel ander soort restaurant is Vino Mio, een modern restaurant dat ongeveer tien jaar geleden door de Nederlandse Hélène geopend is. Het restaurant is gevestigd naast het stedelijk theater Cervantes, aan een gezellig, typisch Spaans pleintje in het historisch centrum van Málaga. Je kunt gevarieerd eten in Vino Mio, van tapas en salades tot exotische en vegetarische gerechten. En iedere avond kun je er tussen 20 uur en 21:30 uur genieten van een flamenco show…

Adres: Plaza Jeronimo Cuervo 2, Málaga - Openingstijden: Dagelijks vanaf 13.30 uur

Alumbre

Anne’s laatste favoriete restaurant in Málaga is Alumbre, een hip en modern restaurant met cocktailbar. Vanaf je tafeltje kun je zien hoe de Andalusiche gerechten worden klaargemaakt in de open keuken. De prijzen zijn er wat hoger dan in de meeste andere restaurants in Málaga, maar je krijgt er waar voor je geld: de uitstraling is prachtig, de bediening correct en vriendelijk en de tapas- en visgerechten zijn er hemels.

Adres: Calle Strachan 11, Málaga - Openingstijden: dagelijks 11.00-00.00 uur \ zondag tot 17.00 uur.

Misschien ook interessant

Review: reisgids voor de stad Malaga
Málaga’s nieuwste aanwinsten
Vakantie Malaga met kinderen
Prehistorie in de provincie Málaga

Met dank aan: Anne Pennekamp, auteur van de Reisgids voor de stad Málaga

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.