Pure verwennerij tijdens ‘Beleef & proef het Baskenland’

Gisteren vond er in restaurant Magazzino in Amsterdam een presentatie plaats van het Baskenland. Thema van de avond was ‘Beleef & proef het Baskenland’. En dat heb ik gedaan! Eerst via ideëen voor Reizen naar Baskenland en een film over deze mysterieuze groene bestemming in Noord-Spanje. En vervolgens via voortreffelijke Baskische pintxos en heerlijke cider en wijnen!  

Specialisten uit Baskenland

pintxos bij proef en beleef Baskenland Amsterdam Foto: Spainmadeforyou
Terwijl de “pers” geniet van een demonstratie pintxos maken door een van de chef-koks uit Baskenland, kunnen de reisagenten in gesprek gaan met andere specialisten uit Baskenland: de toerisme bureaus van Bilbao, San Sebastián en Vitoria, de vereniging van Landelijk Toerisme en Landelijke Pensions van Baskenland, een hotelketen met hotels in de hoofdsteden Bilbao, San Sebastián en Vitoria en reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in actieve vakanties, wandelvakanties, wijnvakanties, kindervakanties en incentive en teambuilding programma´s voor bedrijven.  

Beleven...

http://youtu.be/CNi-BByr55g Vervolgens komt Baskenland tot leven en worden we in een film meegenomen naar de ruwe Baskische kust met vissersdorpjes, witte zandstranden en eilanden; de groene en vruchtbare binnenlanden met kleine middeleeuwse dorpjes, caseríos (=Baskische boerderijen) en oeroude grotten; en de Baskische toprestauranten, bars en wijnhuizen met eerste kwaliteit eten en overheerlijke txakoli, cider en Rioja wijnen.  

... en proeven

pintxos proef en beleef Baskenland Amsterdam Foto Spainmadeforyou

Intussen zijn enkele Baskische chef-koks druk bezig geweest met het bereiden van een enorme hoeveelheid pintxos (=hoge kwaliteit borrelhapjes), van zeevruchten, groente en vlees. Deze proeven we na de film, terwijl me met een glas cider of Rioja wijn in de hand naborrelen. De pintxos zijn een streling voor het oog. En een feest voor de innerlijke mens! Mijn favoriet was de garnalen pintxo. Naast mijn altijd favorieten pimientos de padrón (groene pepertjes) en croquetas (mini kroketten met diverse vulling).  

Praktische informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar Baskenland? Lees dan: Algemene informatie over Baskenland Bezienswaardigheden en evenementen in Baskenland Of neem contact op met Go Basquing. Go Basquing is een Baskische reisorganisatie die specialist is in het maken van maatreizen, zakenreizen en studiereizen naar Baskenland. Iñigo en Andrés geven graag meer informatie over vakantiemogelijkheden in Baskenland!  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.