Plaza de Toros Las Ventas Madrid

Plaza de toros Las Ventas Madrid Foto Spainmadeforyou

De Plaza de Toros Las Ventas, -oftewel de stierengevechten arena in Madrid-, is niet zo maar een Plaza de Toros. Het is een prachtige arena, die de grootste arena van Spanje is en de op twee na grootste arena van de hele wereld. Het is het Mecca van de Plaza de Toros! En een droom voor iedere stierenvechter om hier te mogen vechten en winnen...

De plaza de Toros Las Ventas bevindt zich in het district Salamanca in het oosten van Madrid en dateert uit begin jaren 1920 (de bouw was klaar in 1929 en in 1931 is de arena officieel ingehuldigd). De wijk waar de plaza de toros in gebouwd is, heette op dat moment “Las Ventas del Espíritu Santo”. Vandaar de naam Las Ventas. Een andere naam voor Madrid´s plaza de toros is “Kathedraal van de wind”, omdat de arena gebouwd is op een plek die er in Madrid om bekend staat dat er veel wind staat. Las Ventas is een prachtig gebouw, dat gebouwd is in mudéjar (=Moorse) stijl. Alleen hiervoor is het al een bezoek waard. Het is ontworpen door architect Jose Espeliú. Het heeft een diameter van 60 meter, neemt een oppervlakte van 45.800 m2 in beslag en heeft 25.000 zitplaatsen.

Stierengevechten in Las Ventas

De Plaza de Toros Las Ventas wordt gezien als een van de belangrijkste arena´s van de wereld. Het is het Mecca van stierenvechten. Het is ieder stierenvechter´s droom om hier te kunnen vechten en de arena te kunnen verlaten via de “Puerta Grande” (=Grote Poort). Het stierenvechtseizoen begint eind maart en gaat door tot eind oktober. Normaal gesproken vinden de stierengevechten op zondag plaats. Maar tijdens de Feria de San Isidro en de Feria de Otoño zijn er iedere dag gevechten. De Feria de San Isidro (San Isidro is de beschermheilige van Madrid) is het belangrijkste stierenvechten festival en duurt een hele maand: van 10 mei tot 10 juni. Wilt u een stierenvechtwedstrijd meemaken, kijk dan op de website van Las Ventas voor meer informative over dagen, tijden en prijzen.

stierengevechten-plaza-de-toros-las-ventas-madrid
Een stierengevecht in de plaza de toros Las Ventas in Madrid.

Las Ventas Tours

De plaza de Toros Las Ventas kan iedere dag bezocht worden. Bij de standaard Las Ventas Tour lopen bezoekers op hun eigen tempo rond en krijgen uitleg via een audio guide. De audio guide is in vele talen af te spelen, onder andere in het Spaans, Engels en Duits. Het is ook mogelijk om een rondleiding met gids door Las Ventas te krijgen. Dit moet echter vantevoren aangevraagd worden. Toegangskaartjes worden tot 30 minuten voor sluitingstijd aan de kassa van de plaza de toros verkocht. U kunt de toegangskaarten ook  online kopen.

plaza-de-toros-las-ventas-madrid
El Encierro: de stieren worden opgehaald voor het stiervechten later op de dag.

Museo Taurino

In de plaza de Toros bevindt zich ook een museum: het "museo taurino", oftewel het stierenvechten museum. Het museum dateert uit 1951 en laat de geschiedenis en kunst van het stierenvechten zien. Behalve op zaterdag is het iedere ochtend open (maandag-vrijdag 9:30-14:30 uur; zon-& feestdagen 10:00-13:00 uur). De toegang is gratis.  

Andere activiteiten

Voor groepen vanaf 20 personen kunnen er nog andere activiteiten georganiseerd worden, gerelateerd aan het bezoek aan Las Ventas. Zo kan er een demonstratie gegeven worden met de stierenvechterscapes of kan men zien hoe een stierenvechter zich aankleedt.  

Praktische informatie

Adres: Calle Alcalá 237, Madrid
Openingstijden: Dagelijks 10:00-18:00 uur; in juli en augustus dagelijks 10:00-19:00 uur; dagen dat er stierengevechten zijn 10:00-14:00 hours; gesloten op 25 december en 1 januari.
Entree: €12 voor volwassenen, €8 voor kinderen 5-12 jaarm gratis voor kinderen jonger dan 5 jaar.
Prijs pp voor rondleiding met gids: €25 (2-5 personen) / €20 (6-10 personen) / €15 (11-19 personen) / €10 (20+ personen)
Telefoon: (+34) 687 739 032
Websites:  Bezichtiging van Las VentasOnline kaartje kopen voor bezichtiging van Las Ventas tour ticketsKaartje kopen voor stierengevechten in Las VentasOnline winkel van stierenvechten souvenirs

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.