Plaça Reial Barcelona

Lantaarnpalen van Placa Reial in Barcelona

Eén van Carla´s ontdekkingen in Barcelona

Carla woont ruim 15 jaar in Barcelona, waar zij een aantal modern ingerichte Bed and Breakfasts in de wijk l´Eixample runt. In de weekenden trekt zij er met haar man op uit om verborgen plekjes in de stad van Gaudí te ontdekken. Ontdekkingen die bovendien gratis in Barcelona zijn. Een van haar ontdekkingen is de Plaça Reial.    

Plaça Reial

De Plaça Reial ligt op slechts een minuut lopen van de overbekende Rambla ligt, in de gotische wijk Barri Gòtic. Het sfeervolle plein, dat “Koninklijk Plein” betekent, is gebouwd ter ere van de toenmalige koning Ferran VII. Het dateert uit het midden van de 19de eeuw en is gebouwd op de voormalige plek van het Capucijnen klooster Santa Madrona, dat in 1835 door een brand geheel verwooest werd. Het is ontworpen door architect Francesc Daniel Molina, die de neo-klassieke Franse pleinen als inspiratiebron voor het ontwerpen van het Koninklijke Plein heeft gebruikt. Het plein straalt met zijn gallerijen en bogen een grote elegantie uit. Lange tijd was het dan ook een favoriete ontmoetingsplek voor de high society van Barcelona. Eén van de personen die hier graag kwam, was Gaudí. Zijn eerste openbare kunstwerken zijn daarom terug te vinden op dit plein: “Fanals de la Plaça Reial”, oftewel de “Lantaarnpalen van het Koninklijk Plein”. Tegenwoordig wordt het plein vooral ´s avonds druk bezocht. Want er liggen vele restauranten op dit plein en een aantal van Barcelona´s meest bekende nachtclubs: Sidecar, Jamboree en Karma. Daarnaast worden er in de zomer veel openlucht activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld de openlucht concerten tijdens het La Mercè Festival, dat ieder jaar in september plaatsvindt.  

Carla´s B&B´s

Onder de naam Guesthouse Barcelona runt Carla twee modern ingerichte Bed and breakfasts in Barcelona: B&B Casa Maca en B&B Jardinets. De B&B´s zijn centraal gelegen in de wijk l´Eixample, op loopafstand van bijvoorbeeld La Sagrada Familia, Casa Battló en Casa Milá. De kamers zijn allemaal uniek en stijlvol ingericht door haar. De meeste kamers hebben een eigen insuite badkamer. Sommigen hebben echter een gedeelde badkamer, waardoor de prijs weer net wat lager is. U bent er verzekerd van schone kamers en uitstekende service: een warm welkom met uitgebreide uitleg over bezienswaardigheden en openbaar vervoer in Barcelona, een uitgebreid self service ontbijt in een schone, moderne keuken en gratis WiFi. 

Praktische informatie

Adres: La Rambla, 50 Barcelona
Bereikbaarheid: Metro lijn 3 ( halte Liceu)
Uitgebreide informatie over Guesthouse Barcelona
Online reserveren Guesthouse Barcelona

Carla's overige ontdekkingen in Barcelona

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.