Picasso´s gevelversieringen in Barcelona

Gevelversiering Picasso Barcelona

Eén van Carla´s ontdekkingen in Barcelona

Carla woont reeds vele jaren met haar gezin in de Spaanse stad Barcelona. In deze stad heeft ze een aantal appartementen omgetoverd tot sfeervolle Bed and Breakfasts, die ze met veel plezier runt. In het weekend gaat zij met haar man op zoek naar verborgen plekjes in de stad van Gaudí. Een van haar ontdekkingen zijn de gevelversieringen van Pablo Picasso op de Plaça Nova.

Pablo Picaso in Barcelona

De Spaanse kunstenaar Pablo Picasso is geboren in Málaga. Op 14-jarige leeftijd is hij verhuisd naar Barcelona, om er de kunstopleiding te volgen aan de kunstschool La Llotja. Later heeft Picasso een groot deel van zijn werken gedoneerd aan de stad Barcelona. Deze werken zijn nu te zien in het Picasso Museum in Barcelona. Verder heeft de kunstenaar een openbaar kunstwerk ontworpen in Barcelona: de gevelversieringen op het Collegi d’Arquitectes de Barcelona.

Gevelversieringen van Pablo Picaso

Tegenover de kathedraal op de Plaça Nova is het enige publieke kunstwerk van Pablo Picasso in Barcelona te zien: de drie gevelversieringen van het Collegi d’Arquitectes de Barcelona, het gebouw van de architectenvereniging in Barcelona, dat op de hoek ligt van Carrer dels Arcs en Carrer Capellans. De drie gevelversieringen, die gemaakt zijn van zand, zijn ontworpen door Pablo Picasso en gemaakt door de Norweegse beeldhouwer en fotograaf Carl Nesjar: de "kinderen" gevelversiering op de facade aan de Carrer dels Arcs, de "reuzen” gevelversiering op de facade aan de Plaça Nova en de “Catalaanse vlag” gevelversiering op de facade aan Carrer Capellans.

Picasso´s route door Barcelona

Wil je meer weten van de kunstenaar Picasso? Volg dan Picasso´s route door Barcelona. Deze voert je langs een poster die Picaso ontworpen heeft in café-restaurant “Els quatre gats” (=de vier katten) in Casa Marti, kunstschool La Llotja, de gevelversieringen van Picasso, het Picasso museum en Picasso´s huis aan de Porxos d´en Xifré.

Carla´s B&B´s in Barcelona

Carla is van beroep binnenhuisarchitect. Zij is eigenaar van een aantal appartementen in Barcelona, die ze heeft omgetoverd tot moderne, smaakvol ingerichte Bed en Breakfasts: B&B Casa Maca en B&B Jardinets, samen Guesthouse Barcelona genaamd. Beiden liggen in de wijk l´Eixample, op vijf minuten lopen van Gaudí’s Casa Battló en Casa Milá. Iedere kamer is ingericht op een unieke en stijlvolle manier. Ik ben erg tevreden over de service bij Guesthouse Barcelona: bij aankomst kregen we meteen uitgebreide uitleg over de bezienswaardigheden en het transport in Barcelona, iedere ochtend genoten we van een uitgebreid self service ontbijt in een moderne, schone keuken, onze kamers werden goed schoon gehouden en er was gratis WiFi in het gehele appartement.

Carla’s overige ontdekkingen in Barcelona

Praktische informatie

Adres: Plaça Nova 5, Barcelona
Bereikbaarheid: Metro lijn 3 ( halte Plaça Catalunya)/ Metro lijn 4 (halte Jaume I)| Barcelona Bus Turístic (halte Barri Gòtic).
Picasso´s route door Barcelona
Uitgebreide informatie over Guesthouse Barcelona 
Online reserveren Guesthouse Barcelona