Palau Requesens Barcelona

Palau Requesens Barcelona

Eén van Carla´s ontdekkingen in Barcelona

Sinds midden jaren 1990 woont Carla met haar gezin in Barcelona. Hier runt ze verscheidene Bed and Breakfasts, waarvan ze het moderne interieur zelf heeft ontworpen. In de weekenden gaan haar man en zij op zoek naar verborgen plekjes in de stad van Gaudí. Een van haar ontdekkingen is Palau Requesens.    

Palau Requesens

Palau Requesens Barcelona
Het paleis van een belangrijke adelijke familie in de Middeleeuwen Palaus Requesens, oftewel Paleis Requesens is het grootste woonhuis in het middeleeuwse deel van Barcelona (de Gótic wijk). Het behoorde tot de familie Requesens, die in de Middeleeuwen een van de belangrijkste adelijke families in Catalonië was. De Graaf van Palamos was toen de patriarch van de familie Requesens. Vandaar dat het gebouw ook wel een Palau Palamos genoemd wordt. Het paleis bevindt zich tegenover de oudste kerk van Barcelona: de Iglesia Sant Just I Pastor. Het gebouw is in de dertiende eeuw tegen twee torens van de Romeinse muur aan gebouwd. Zoals de meeste gebouwen uit die tijd, is het gebouwd rond een grote binnenplaats, met een imposante stenen trap die naar de hogere verdiepingen voert.  

Middeleeuwse shows

http://www.youtube.com/embed/Gn8JEjBeNrk

Sinds het Requesens paleis in 1970 gerestaureerd is, is het in het bezit van de “Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona” (= Koninklijke academie van de Catalaanse taal). Op vrijdag en zaterdag avond vindt er tegenwoordige een Middeleeuwse show in Palau Requesens plaats, met optredens van vuurspuwers, een diner in Middeleeuwse stijl en een rondleiding door het paleis. Deze show is uiteraard niet gratis.  

Carla´s B&B´s in Barcelona

Carla is van beroep binnenhuis architect en heeft in Barcelona een aantal appartementen omgetoverd tot moderne, smaakvol ingerichte Bed and Breakfasts: B&B Casa Maca en B&B Jardinets (beiden deel van Guesthouse Barcelona, dat door Carla gerund wordt). Beiden liggen in de l´Eixample wijk, op vijf minuten loopafstand van Casa Battló en Casa Milá, twee van Gaudí’s beroemde gebouwen. Iedere kamer is op een unieke manier ingericht. Ik was erg tevreden over de service en hygiëne bij Guesthouse Barcelona: bij aankomst was er direct uitgebreide uitleg over de bezienswaardigheden en het transport in Barcelona, ´s morgens genoten we in de moderne, schone keuken van een uitgebreid self service ontbijt, onze kamers waren prima schoon en zowel op onze kamer als in de gemeenschappelijke ruimtes was er gratis WiFi.

Praktische informatie

Adres: Carrer Carrer Bisbe Cassador 3, Barcelona
Bereikbaarheid: Metro lijn 4 ( halte Jaume I)
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 9:00 – 14:00 uur (gratis toegang)
Uitgebreide informatie over Guesthouse Barcelona
Online reserveren Guesthouse Barcelona

Carla’s overige ontdekkingen in Barcelona