Paardrijvakanties in Andalusië

Andalusië is een prachtige regio in Zuid-Spanje, met vele natuurparken, bergachtige landschappen, pitoreske witte dorpjes en vele olijfbomen, amadelbomen en wijngaarden. De meest bekende parken in Andalusië zijn de Sierra Nevada en de Doñana. Maar er zijn er nog veel meer: bijvoorbeeld de Sierra de Cazorla, Serranía de Ronda, Sierra de Grazalema, Sierras Subbéticas, natuurgebied Cabo de Gata en ga zo door. Stuk voor stuk zijn het natuurgebieden die een bezoek waard zijn. Per auto, op de fiets, al wandelend of te paard. Houdt u van paardrijden, dan is een paardrijvakantie naar Andalusïe de perfecte manier om Andalusië met zijn prachtige nauur, pitoreske dorpjes en ontspannen levensstijl te beleven en ontdekken. In alle rust, terwijl u geniet van heerlijke paardrijtochten.

Ontdek de binnenlanden van Andalusië

paardrijvakantie sierra subbeticas caminos de pasion andalusie
Paardrijvakantie in de Sierra Subbéticas, in het hart vanAndalusië

In de binnenlanden van Andalusië ligt het prachtige natuurgebied Sierras Subbéticas, met hieromheen de oude en zeer charmerende typisch Andalusische plaatsen Cabra, Carmona, Priego de Córdoba, Puente Genil, Osuna, Lucena, Alcalá la Real en Baena. Allen liggen in het gebied van Caminos de Pasión, een organisatie die zich hard maakt voor kleinschalig toerisme in het hart van Andalusië. Wilt u de binnenlanden van Andalusië te paard ontdekken en beleven? Kijk dan eens naar deze 7-daagse paardrijvakantie door het hart van Andalusië. Het is een ontspannen vakantie, waarbij u 5 verschillende paardrijtochten maakt naar de Sierras Subbéticas en 8 schitterende plaatsjes in het Caminos de Pasion gebied.  

Ontdek natuurgebied Doñana en beleef de pelgrimstocht naar El Rocío

bedevaart El Rocio, natuurpark Donana, Andalusie
Bedevaart naar El Rocío in natuurpark Doñana ( Andalusië)

Het nationale park Doñana is gelegen aan de Atlantische Oceaan, aan de monding van de Quadalvivir, in de provincies Huelva en Sevilla. Het heeft een brede, moerassige rivierdelta, die een ideale rustplaats vormt voor trekvogels op hun tocht van zuid naar noord. Het natuurgebied wordt ten strengste beschermd. Zo lopen er geen wegen door de Doñana en zijn menselijke bebouwing en bewoning er op enkele uitzonderingen na niet toegestaan. Aan de rand van het natuurgebied ligt de pelgrimsplaats El Rocío. Deze is wereldberoemd voor zijn jaarlijkse pelgrimstocht, waarbij mensen in huifkarren en te paard van heinde en ver naar dit Spaanse pelgrimsoord komen. Tijdens de 8-daagse Doñana paardrijvakantie volgt u over zanderige wegen en door dennenbossen de pelgrimsroute naar El Rocío en kunt u genieten van de vele schoonheden die het nationale natuurpark Doñana te bieden heeft.  

Andere paardrijvakanties naar Andalusië

Paardrijvakantie-Sierra-Nevada-Andalusie-karin
Paardrijvakantie in de Sierra Nevada (Andalusië)

En er zijn nog vele andere paardrijvakanties naar Andalusië. Op de website www.paardrijdeninandalusie.nl  vindt u nog negen andere paardrijvakanties, naar andere gebieden in Andalusië. Onder andere naar de Sierra de Cazorla, de Sierra Nevada, de omgeving van Ronda, La Alpujarra, natuurgebied Cabo de Gata, de woestijn van Tabernas en Jerez de la Frontera met zijn Feria del Caballo. Genoeg mogelijkheden dus voor vele jaren paardrijvakanties naar Zuid-Spanje.  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.