Churros smullen in chocolatería San Ginés, Madrid

chocolateria San Gines Madrid

Op slechts een paar honderd meter van de Plaza Puerta del Sol ligt in een zijstraatje van de calle Arenal de Chocolatería San Ginés (Pasadizo de San Ginés 5). Chocolatería San Ginés bestaat al sinds 1894 en heeft tijdens zijn bestaan al heel wat beroemdheden over de vloer gehad. 24 uur per dag worden hier Madrid´s beste churros en porras met chokolade geserveerd: zoete, gefrituurde deegwarenslierten die in een kop warme chocolademelk gedoopt worden.

Chocolademelk die zo vol van chocolade zit, dat een lepel er bijna in rechtop blijft staan! Porras hebben dezelfde smaak als churros, maar zijn dikker en korter. En vaak gevuld met bijvoorbeeld creme.

chocolateria_San_Gines_Madrid

Churros met chocolade is een typisch Spaanse lekkernij, waar Spanjaarden vaak een nacht stappen mee afsluiten, die ze in eten als ontbijt (vooral populair in het weekend) of die ze als tussendoortje eten op een van de vele Spaanse feesten. Houdt u van zoet, laat deze lekkernij dan niet aan u voorbij gaan als u in Madrid bent. Ook voor kinderen is deze zoete tractatie een feest. Bij goed weer is het heerlijk vertoeven op het terras buiten. Maar ook binnen is het erg gezellig. Er zijn zitplaatsen op de begane grond en in de kelder. Langs de muur in de kelder is er een lange fotocollage gemaakt van beroemdheden die chocolatería San Ginés bezocht hebben. Alleen hiervoor is de chocolatería San Ginés al een beozek waard!

Bereikbaarheid Chocolateria San Gines

Om chocolatería San Gines te bereiken, neemt u de metro naar Sol. Van hieruit neemt u calle Arenal. Na korte tijd ziet u aan de linkerhand op de hoek van een straatje een prachtige boekwinkel met tweedehands boeken liggen. Dit straatje is de Pasadizo de San Ginés.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.