Op naar de flamencofeesten van Flamencokoor Calle Real

flamencoconcert Calle Real

Flamenco-avonden in Amsterdam op 20 en 21 maart aanstaande

Sinds we drie jaar geleden vanuit Spanje naar Nederland zijn verhuisd ben ik altijd op zoek naar Spaanse feesten in Nederland, om me weer even terug in Spanje te kunnen wanen. Deze keer heb ik een Spaans evenement in Amsterdam gevonden, waar op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart twee unieke flamenco-avonden zullen plaatsvinden. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van flamencokoor Calle Real organiseert het koor namelijk twee passievolle flamenco-avonden in de vorm een flamenco-concert met aansluitend een Sevillanas dansfeest. Nieuwsgierig geworden naar de flamenco-avonden? Lees dan snel verder. Bij mij begint het al te kriebelen nu ik het programma heb gelezen...

Flamencokoor Calle Real

Calle Real is het Amsterdamse flamencokoor dat onder leiding van flamencogitarist Frans Nottrot fandangos en sevillanas uit de provincie Huelva (in de voor velen onbekende binnenlanden van Andalusië) en andere Flamenco liederen uit bijvoorbeeld Sevilla, Málaga en Cádiz ter gehore brengt. Calle Real bestaat nu uit 14 zangeressen (een mix van Spanjaarden en Nederlanders) die begeleid worden door een ensemble van twee gitaristen, een violist, een cellist, een fluitiste en een percussionist.

Een unieke flamenco-avond

Jubileumconcert

Samen met de Spaanse gastartiesten van Peña Flamenca de Huelva, - een Flamencogroep uit de provincie Huelva waarmee het Amsterdamse flamencokoor door de jaren heen een bijzonder samenwerkingsverband heeft opgebouwd-, organiseert Calle Real het jubileumconcert Calle Real sigue cantando (=Calle Real blijft zingen), waarbij verschillende flamencostijlen aan bod komen: bulerías, sevillanas, fandangos en meer. Dit wordt 1,5 uur genieten van Spaanse passie, energie en overgave!

Sevillanas feest

Vervolgens worden de stoelen opzij geschoven en is het tijd om tijdens het Sevillanas feest zélf Sevillanas te dansen of om onder het genot van een hapje en een drankje aan de bar verder te genieten van de blije Sevillanas muziek.

Lezing

Voorafgaand aan het jubileumconcert geeft flamencokenner Marlies Jansen een korte inleidende lezing van ongeveer 30 minuten over (het herkomstgebied van) de flamenco van flamencokoor Calle Real. Zij plaatst de muziek in een bredere context, zodat je nog beter van het concert kunt genieten.

Workshops sevillanas dansen

In aanvulling op bovengenoemd feestprogramma geeft Teresa Jaldón van Dansschool Flamenco Amsterdam op zaterdag 21 maart ´s middags workshops sevillanas dansen.

Programma

Op de website van Calle Real vind je het volledige programma van de jubileumconcerten.

Kaarten bestellen

Wil je op vrijdag 20 maart of zaterdag 21 maart aanstaande mee komen feesten met Calle Real? Je kunt online kaarten voor een van de jubileumconcerten bestellen.

Praktische informatie Flamenco avond

Lokatie: Posthoornkerk Amsterdam
Adres: Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur (deuren openen om 19:00 uur)
Duur: 4,5 uur
Prijs: €22,50 voor jubileumavond (=lezing, galaconcert, sevillanas feest) en €37,50 voor jubileumavond én workshop Sevillanas dansen.
Programma jubileumconcerten
Kaarten bestellen voor concerten Calle Real
Website Calle Real