Op avontuur in een canyon

natuurpark Castillië Leon met kinderen; foto Spainmadeforyou

Als we in de herfstvakantie op vakantie zijn bij vrienden in Spanje, gaan we samen met de kinderen op avontuur in een canyon, die ligt in een van de meest indrukwekkende natuurparken van Spanje: natuurpark Cañon del Río Lobos, dat ligt in de provincies Soria en Burgos in Castillië en Leon. De hemel is strakblauw en de herfst heeft langzamerhand zijn intrede gedaan. Een geweldige dag dus om op avontuur in de natuur te gaan.

Kijken, proeven en ruiken in het informatiecentrum

informatiecentrum cañon del rio lobos; foto Spainmadeforyou

Voordat we natuurpark Cañon del Río Lobos binnenrijden, gaan we eerst kijken, proeven en ruiken in het informatiecentrum van het natuurpark, dat gevestigd is in een oude watermolen in het dorp Ucero. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs al welke dieren er bijvoorbeeld in het park wonen. Erg leuk.

Boswandeling langs de rivier

wandelroute door bos en langs rivier in cañon del rio lobos

Dan rijden we nog een klein stukje verder (we volgen de borden Espacios naturales en Castilla y León en Parque natural Cañon de Río Lobos) naar het park in de kloof langs de Lobos en Ucero rivier. Een kloof die in de loop der eeuwen is ontstaan doordat het water van de rivier een steeds diepere weg in de kalkstenen rotsen heeft gezocht. We parkeren de auto op een parkeerplaats in het bos en volgen van daaruit het bord Senda del río. Het wordt een prachtige boswandeling langs de rivier. Aan de bomen is goed te zien dat het herfst is: de bladeren hebben ik weet niet hoe veel verschillende kleuren rood, geel en groen nu!

Vallei met Romaans klooster en gekke rotsformaties

Ermita de San Bartolomé cañon del rio Lobos; foto Spainmadeforyou

Ineens staan we in een vallei en zien we een prachtig klooster liggen, met op de achtergrond allemaal gekke rotsformaties. Even houden we onze adem in om te genieten van de rust en natuurpracht in deze vallei. Dan gaan we kijken naar de vele prachtige uitgehouwen figuren op onder meer de kapitelen van dit 13de eeuwse Romaanse klooster. En gaan we op zoek naar vleermuizen in de vleermuizengrot (=cueva de los murciélagos) achter het klooster.

Klimmen

Als laatste klimmen we tegen een aantal rotsen omhoog (onze jongste dochter van 5 blijft beneden, maar onze oudste dochter van 7 gaat mee). Want wat hogerop kun is er een breed gat in de kalkstenen rotsen, van waaruit je een schitterend uitzicht.

Bijkomen in Bar "El Cañon"

Van al het geklim en gewandel hebben we honger gekregen! Eenmaal terug bij de auto rijden we naar bar El Cañon, helemaal aan het begin van de canyon. Ook al is de lunchtijd al voorbij, toch weet de aardige eigenaresse nog heerlijke tapas op tafel te toveren. En terwijl wij op het terras bij de bar nog even nagenieten van dit prachtige stukje natuur, rennen de meiden lekker rond op het grote grasveld voor de bar. Wat een prachtig avontuur is dit geweest!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.