Online Spaans leren

Online Spaans leren

Je wílt wel graag Spaans leren, maar als je ´s avonds thuiskomt, heb je geen puf meer om de deur nog een keer uit te gaan voor Spaanse les. Het liefst wil je gewoon thuis Spaans leren, op het moment dat het jóuw uitkomt. Herken je dat? Dan kan ik je blij maken: dit kan! Tegenwoordig kun je online Spaans leren. Waar en wanneer het jóuw het beste uitkomt! Pas geleden leerde ik Sonja Hartemink kennen, mede-oprichtster en mede-eigenaresse van E-Spañol Spanish Online.  Een bedrijf dat online cursussen Spaans aanbiedt voor kinderen en volwassenen. Ik heb Sonja een paar vragen gesteld.

Wat is E-Spañol Spanish Online?

Sonja: "E-Spañol Spanish Online, -oftewel Spaans Online-, is een virtueel, educatief platform waarbij Spaanse lesprogramma’s op een professionele en persoonlijke manier online worden aangeboden aan iedereen vanaf 9 jaar: kinderen, tieners en volwassenen. De cursussen worden op een communicatieve wijze gegeven, zodat je al snel kunt converseren in het Spaans, maar waarbij tevens aandacht is voor lees-, schrijf- en luistervaardigheden. Mensen kunnen individueel en op eigen tempo Spaans leren, waar en wanneer ze maar willen. Zolang er maar toegang tot internet is."

 
Waarom Spaans Online?

Sonja: “De afgelopen jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden in het onderwijs, waarbij ICT een steeds grotere rol is gaan spelen. Door internet is de wereld een stuk kleiner geworden en is het mogelijk geworden om te leren zonder hiervoor te hoeven reizen, vanaf elke plaats waar men met een computer toegang heeft tot internet. Omdat wij onze programma’s wereldwijd toegankelijk wilden maken, hebben wij een product ontwikkeld waarmee we de cursussen op afstand kunnen aanbieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het lesgeven.”  

Voor wie is Spaans Online bedoeld?

Sonja: “E-Spañol Spanish Online is bedoeld voor iedereen vanaf 9 jaar die de Spaanse taal op een effectieve, toegankelijke en leuke manier wil leren. Zowel voor mensen met zakelijke als voor mensen met recreatieve doeleinden. We hebben verschillende soorten cursussen samengesteld: basiscursussen Spaans voor mensen die bijvoorbeeld beter voorbereid op vakantie willen gaan, intensieve Spaanse cursussen en cursussen Spaans voor kinderen en tieners. En we kunnen uiteraard ook cursussen op maat samenstellen.”  

Sinds wanneer bieden jullie online conversatielessen Spaans aan?

Sonja: “We zijn in 2010 begonnen met het aanbieden van online conversatielessen Spaans via Skype. Vier jaar eerder hadden we al de Spaanse taalschool “Centro de Enseñanza de Español” opgericht, in het Zuid-Spaanse kuststadje La Herradura. De afgelopen jaren merkten wij echter dat er een sterk toenemende vraag was naar onze Spaanse programma’s online. Om deze programma’s nog beter aan te kunnen bieden, zijn we in mei 2013 begonnen met de ontwikkeling van een virtueel, educatief platform. In de winter van 2013/2014 hebben wij de school van een fysieke tot een volledig virtuele school getransformeerd.”  

Hoe werken de online cursussen Spaans?

Sonja: “Wanneer cursisten een cursus Spaans hebben gekocht, krijgen zij voor aanvang van de cursus een gratis intakegesprek met een van de Spaanse leraren om het juiste niveau vast te stellen. En ze krijgen informatie over het gebruik van het platform. Vervolgens krijgen studenten een persoonlijke inlogcode. Hiermee krijgen zij toegang tot interactief lesmateriaal (tekst, foto’s, video’s, podcasts), een forum om vragen te stellen (in het Spaans, Engels of Nederlands), een blog met informatie over Spaanstalige landen én een online bibliotheek. Zodra een student een hoofdstuk voldoende heeft bestudeerd, volgt er een online evaluatie en feedback met een van onze leraren Spaans. Wanneer een cursus met goed gevolg is afgerond, ontvangen studenten een officieel certificaat. De lesprogramma’s leiden tevens op voor het internationaal erkende “Diploma de Español como Lengua Extranjera (DELE)”.  

 

Wie zijn de gezichten achter E-Spañol Spanish Online?

Sonja: “Ons vaste team bestaat uit Mouta El Alaoui, José Carlos Pagador Hernández en mijzelf. Wij zijn verantwoordelijk voor de planning en promoties en voor het trainen en begeleiden van het team Spaanse leraren in Spanje. Wij staan tevens klaar om vragen van cursisten te beantwoorden en hulp te bieden waar nodig”.  

 

Praktische informatie

Bent u enthousiast geworden over de online cursussen Spaans van E-Spañol Spanish Online? Hier vindt u meer informatie: Website Spaans Online Aanbod online cursussen Spaans Gratis online niveau-test Spaans En u kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Spaans Online.  

 

Korting voor lezers van spainmadeforyou.nl

Sonja: "Speciaal voor lezers van spainmadeforyou.nl geven wij 10% korting op een willekeurige online cursus Spaans! Schrijf een email met contact details en naam van de cursus naar info@spanishonline.nl en vermeld hierbij de kortingscode SMFYSO2014."  

Hoofdgroep: 

Keywords: