Olijvenperserij El molino de la Paca in de Vallei van de Zon

olijvenperserij Molino de la Paca Vallei van de zon

Op 30 minuten rijden landinwaarts vanaf Mijas, Benalmádena, Fuengirola, Torremolinos of Málaga, - allemaal bekende plaatsen aan de Costa del Sol -, ligt de “Valle de Guadalhorce”, die ook wel “Valle del Sol”, oftewel de “vallei van de zon” genoemd wordt. Hier vindt u de olijvenperserij El molino de la Paca.

De olijvenperserij – daterend uit 1820 - is een van de weinige perserijen waar de olijfolie nog op traditionele wijze wordt geperst. Weliswaar worden de persen niet meer door dieren aangedreven, maar het zijn wel nog de originele persen uit begin 19de eeuw die gebruikt worden. Wilt u weten hoe de overheerlijke Spaanse oliijfolie geperst wordt? Kom dan eens een kijkje nemen in olijvenperserij El molino de la Paca! Hier kunt u niet alleen van dichtbij meemaken hoe de Spaanse olijfolie wordt vervaardigd, u kunt er de verschillende soorten olijfolie ook proeven.  

Paella workshop en el molino de la Paca

Mediterranea SL paella workshop

In de paella workshop bij olijvenperserij Molino de la Paca is het ook mogelijk om te leren hoe u zelf paella maakt! 

Ligging olijvenperserij Molino de la Paca

De olijvenperserij ligt op km74 van de weg tussen Alhaurín de la Torre en Alhaurín el Grande. Dit is minder dan een half uur rijden vanaf de kustplaatsen Málaga, Mijas, Benalmádena, Fuengirola ofTorremolinos.  

Bezoek aan olijvenperserij Molino de la Paca

De olijvenperserij kan het gehele jaar door dagelijks bezocht worden tussen 9.30 en 20.00 uur. Echter alleen op afspraak. Neem hiervoor contact op met Felix Martínez van het bedrijf Mediterranea SL. U kunt bellen, een mail sturen of langskomen op het kantoor van Mediterranea SL in Benalmádena. Nederlands spreekt dhr. Martínez helaas nog niet, maar met Engels en Duits kan hij heel goed uit de voeten.

Verdere informatie

Verdere informatie kunt u vinden op de website van Molino de la Paca.

Mediterranéa SL

Praktische informatie over Mediterranéa SL:
Adres: Avenida del Bierzo 8 - Urb. Hacienda del Carmen - Santangelo Norte - 29631 Arroyo de la Miel (Benalmádena)
Telefoon: +34 952 566 136 / +34  629 763 566 (mobiel) E-mail: mediterraneasl@arrakis.es Contactpersoon: Felix Martínez (spreekt Engels en Duits)

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.