MTB-route door de bergen van Viñuelas

mountainbike route Tres Cantos - Montes de Viñuela

Onderdeel van Martijn´s wandel- en mountainbikeroutes in de omgeving van Madrid

Deze mountainbike route is een afwisselende fietstroute door de begen van Viñuelas, ten zuid-oosten van Tres Cantos! De route heeft van alles een beetje: korte stijgingen en dalingen, smalle paden, prachtige uitzichten etc. Ideaal voor als je een paar uurtjes in de buurt van Madrid wilt gaan fietsen. En een goede manier om de directe natuurlijke omgeving van Madrid te ontdekken.

Arroyo de Viñuelas

Bij de Arroyo de Viñuelas, oftewel de beek van Viñuelas aangekomen, ben je op het laagste punt van de route. Er is hier een brug om de beek over te steken. Fietsers die geprobeerd hebben om het water al fietsend over te steken, kwamen van een koude kermis thuis. Ze eindigden met natte kleren… Dus mijn advies: neem de brug om de beek over te steken!

Route in het kort

Tres Cantos (725 m) - Monte de Viñuelas (=Berg van Viñuelas) met de vallei altijd aan de echter hand – Tres Cantos.

Praktische informatie

Lengte route: 33 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: 2 uur 45 minuten (waarvan 2 uur 5 minuten in beweging)
Hoogte: minimum hoogte 600 meter en maximum hoogte 749 meter
Maximale snelheid: 62 km/uur
Gemiddelde snelheid: 16,5 km/uur
Route op Wikiloc: Circular Tres Cantos - Monte del Viñuelas

Over Martijn

Martijn is getrouwd met een Madrileense en woonde lange tijd in de provincie Madrid. Hij is een grote wandel- en fietsliefhebber en kent veel wandelroutes en mountainbikeroutes in de omgeving van Madrid. Een paar keer per maand trok Martijn er op uit met wandel- en fietsvrienden of met zijn gezin. De gemaakte routes heeft hij vastgelegd via Wikiloc. Tot nu toe heeft hij maar liefst 153 wandel- en MTB-routes op Wikiloc staan, waarvan het merendeel in en om Madrid. Zijn droom is om mensen op avontuur mee te nemen naar onbekende plekken in de Spaanse binnenlanden. Nu hij met zijn gezin in Nederland woont, is deze droom op de lange baan geschoven. Maar via de blogs op spainmadeforyou.nl kan hij de prachtige stukken Spanje die hij onderweg heeft gezien toch al met anderen delen.

Ria´s tips

Ben je met je gezin in de buurt van Madrid, maar willen de kinderen niet mee fietsen? In Tres Cantos bevindt zich het ezelopvangcentrum Burrolandia, waar je ezels kunt voeren ed.

Tekst: Martijn Koolloos – Vertaling: Ria Poulsen