Marc en Jonne’s fietsreizen naar Spanje

Fietstochte​n door Spanje van twee Nederlanders

Ik ben nog steeds een beetje stil van Marc en Jonne’s fietsreizen naar Spanje. Over een periode van ruim 20 jaar hebben zij half Spanje op de fiets doorkruist. Al hun fietstochten door Spanje hebben ze in afzonderlijke reisverslagen vastgelegd. Verslagen waarin zij de afgelegde routes dag voor dag beschrijven. Geweldig! Wil je inspiratie opdoen voor een fietsvakantie naar Spanje, dan zijn de fietstochten van Marc en Jonne een waar walhalla voor je!

Gek op de Spaanse natuur, het weer en de stilte

fietsen-in-Spanje; foto-JonneZoutendijk

Marc en Jonne fietsen sinds 1990 in Spanje, want ze zijn gek op de Spaanse natuur, het weer en de stilte. En ze houden van de vriendelijke Spanjaarden. Zoals Marc zegt: “Als je bij de toeristische kusten vandaan blijft, kan het gebeuren dat je de hele dag geen mens tegenkomt! Maar als je wel mensen tegenkomt, dan zijn de Spanjaarden de vriendelijkste mensen van Europa!”

Half Spanje doorkruist

fietsvakantie-Spanje; foto-JonneZoutendijk

Ze hebben inmiddels half Spanje doorkruist. In Noord-Spanje hebben ze fietstochten gemaakt door de Pyreneeën en Picos de Europa. In Midden-Spanje hebben ze de Sierra de Gredos en Sierra de Guadarrama per fiets verkend. En in Zuid-Spanje hebben ze de Sierra Nevada, Serranía de Ronda, Alpujarras, Sierra de Morena, Sierra de Grazalema en Sierra de Cazorla en Segura op de fiets doorkruist. Stuk voor stuk prachtige natuurgebieden. Al is de favoriete regio van Marc en Jonne toch wel Andalusië.

Voor mensen die willen fietsen in Spanje

fietsreis-Spanje; foto-JonneZoutendijk

De verslagen zijn vooral geschreven voor mensen die willen fietsen in Spanje. Om ze op weg te helpen, praktische informatie te geven en te inspireren. De beschreven routes kunnen echter ook (gedeeltelijk) gebruikt worden als wandelroutes of als autoroutes door Spanje. Dus ook andere Spanje liefhebbers kunnen zeker inspiratie opdoen van de fietsreizen van Marc en Jonne.

Praktische informatie en gedetailleerde routebeschrijvingen

tips-fietsen-in-spanje; informatie-voor-fietsvakantie-spanje; foto-JonneZoutendijk

Marc en Jonne’s fietsverslag bestaat uit praktische informatie en gedetailleerde routebeschrijvingen. Zo vind je er informatie over de fietsen, fietstassen, kaarten en gidsen die Marc en Jonne gebruikt hebben. En over hoe ze hun fietsen naar Spanje vervoerd hebben. Om vervolgens een gedetailleerde, van dag tot dag beschrijving van de routes te krijgen: het aantal gefietste kilometers, de plaatsen waar de route doorheen kwam, het soort wegen waar ze over gefietst hebben, welke kaarten ze gebruikt hebben en in welke hotels ze geslapen hebben.

Website over Marc en Jonne’s fietsreizen naar Spanje

fietstochten-door-spanje

De vele fietsvakanties die Marc en Jonne door Spanje hebben gemaakt zijn terug te vinden op de website van Marc en Jonne. Hier staan de vele fietsreizen die ze door geheel Europa gemaakt hebben opgesplitst per land en per gemaakte fietsreis.

Foto's: Marc en Jonne Zoutendijk

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.