Maak een échte flamenco-show in Sevilla mee

Flamenco show Flamenco Esencia Sevilla

In Sevilla kan men tegenwoordig genieten van Flamenco in zijn pure vorm, zonder toeristisch gejaag. In een bar in zigeunerwijk van Sevilla verzorgt Flamenco Esencia Flamenco shows met topartiesten en opkomende talenten. Onder het genot van heerlijke tapas en wijn.

Flamenco Esencia

Flamenco Esencia is in 2012 opgericht in het plaatsje Salteras, 10km buiten Sevilla, door Fabiënne en Maria. In Salteras hebben zij een prachtige 19de eeuwse bodega (wijnkelder) gevonden en omgetoverd tot Flamenco podium. Bij Esencia worden geen Flamenco shows “aan de lopende band” gegeven, om op één avond zoveel mogelijk toeristen te trekken en zoveel mogelijk geld te verdienen. Er vindt één show per avond plaats, in echte andalusische sfeer, met super flamenco dansers en natuurlijk met heerlijke tapas en wijnen.

In 2016 verandert Flamenco Esencia lokatie. Het verhuist naar de Sevilla. En wel naar La Triana, dé zigeunerwijk van Sevilla.

Flamenco-Esencia-Sevilla

Pure Flamenco bij Flamenco Esencia buiten Sevilla

Artiesten

Sevilla´s beste Flamenco artiesten als La Marquesita, Yasaray Rodriguez, Adella Campallo, Felipe Mato, El Choro, Jeromo Segura, Javier Rivera, Paco Iglesias en Luis Amador treden er op, alsmede nieuwe talenten die Esencia ontdekt op de lokale Flamenco scholen.

Bereikbaarheid

Natuurlijk kunnen mensen met eigen vervoer naar Salteras komen. Maar men kan ook Flamenco Esencia´s shuttlebus nemen die dagelijks op en neer rijdt tussen Sevilla en Salteras. Er zijn drie opstappunten in Sevilla, onder meer op de plaza de Toros. Na de show rijdt de bus weer terug naar Sevilla. Een makkelijke en snelle manier van transport, waarbij iedereen bovendien zonder problemen een glaasje kan drinken.

De gezichten achter Flamenco Esencia

Maria La Serrana komt oorspronkelijk uit Jordanië, heeft jarenlang in Nederland gewoond en woont nu al 15 jaar in Spanje. Zij is de enige buitenlandse professionele Flamenco danseres. Haar passie zijn Flamenco en organiseren. Aanvankelijk organiseerde zij Flamenco reizen. Sinds een jaar heeft ze dit uitgebreid met Flamenco Esencia, waar zij haar hele hart in kwijt kan. Regelmatig is zij zelf op toernee door Spanje en Europa, om Flamenco shows te geven.

Meer weten of show boeken?

Meer informatie over Flamenco Esencia vindt u op hun website. Via de website kunt u tevens direct tickets voor een show boeken.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.