Málaga’s nieuwste aanwinsten

De nieuwste bezienswaardigheden in Málaga

De stad Málaga heeft zijn deuren wagenwijd geopend voor toeristen en doet er alles aan om de van de stad een interessante toeristische bestemming te maken. Steeds vaker wordt het genoemd als goede stedentrip bestemming. En dat is niet voor niets. Naast Málaga’s prachtige bezienswaardigheden als het Alcazaba, het Gibralfaro kasteel en de kathedraal van Málaga, heeft de Zuid-Spaanse stad de laatste jaren nog heel wat nieuwe aanwinsten gekregen. De nieuwste aanwinsten zijn het Centre Pompidou Málaga en het Russisch museum. Een overzicht van de nieuwste bezienswaardigheden in Málaga.

Centre Pompidou Málaga

Op 28 maart 2015 werd het mueum Centre Pompidou Málaga officieel geopend door niemand minder dan Mariano Rajoy, de huidige premier van Spanje. Het Centre Pompidou museum in Málaga is de allereerste dependance buiten Frankrijk van het beroemde Centre Pompidou in Parijs. U kunt het vinden in de gekleurde glazen kubus bij het havengedeelte ’Muelle Uno’, ontworpen door de architecten Javier Pérez de la Fuente en Juan Antonio Marín Malavé. Het en herbergt een vaste collectie van meer dan negentig kunstwerken, afkomstig uit het Centre Pompidou in Parijs. Het zijn werken van onder meer Picasso, Miró, Chagall, Bacon en Kahlo.

Adres: Pasaje Doctor Carrillo Casaux s/n, Muelle Uno (Haven), Málaga
Openingtijden: dagelijks 9:30–20:00 uur; en 15 juni t/m 15 september 11:00–22:00 uur; dinsdag gesloten.
Entree: € 9,- ; kinderen jonger dan 18 jaar gratis.
Website: http://centrepompidou-malaga.eu

Russisch museum

Drie dagen voor de opening van het Centre Pompidou Málaga werd in Málaga op 25 maart 2015 het Russische museum geopend. Een dependance van het Russische staatsmuseum de Hermitage in St. Petersburg, De andere dependance van het Russische staatsmuseum bevindt zich overigens in Amsterdam. Het museum is gevestigd in de voormalige Tabaksfabriek van Málaga. Het ligt iets buiten het centrum, maar met een taxi bent u er in tien minuten. En voor de autoliefhebbers: naast het Russische museum ligt het beroemde automuseum. In het museum kunt u genieten van Russische iconen, portretten, beeldende kunst, avant-gardistische kunst en revolutionaire kunst.

Adres: Avenida Sor Teresa Prat 15 (in Tabacalera gebouw), Málaga
Openingstijden: dagelijks 9:30–20:00 uur; en 16 juni t/m 15 september 11:00–22:00 uur; maandag gesloten.
Entree: € 6,- ; kinderen jonger dan 18 jaar gratis.
Website: http://www.coleccionmuseoruso.es

Muelle Uno

Ook een deel van de haven van Málaga is een aantal jaren geleden flink onder handen genomen. En eind 2011 is Muello Uno, oftewel Pier 1, officieel geopend. De pier ziet er luxueus en wat futuristisch uit met zijn wit golvende halve overdekking, die wat schaduw biedt als u over de pier flaneert. Muello Uno is een openlucht winkelcentrum met maar liefst 70 winkels en talrijke restaurants en elegante terrassen. Je kunt er gaan zitten voor een paar eenvoudige tapas of een drankje,  maar ook voor een uitgebreide lunch of diner. Hier, bij Muelle Uno vindt u ook het moderne Centre Pompidou van Málaga.

Adres: Paseo de la Farola (in de haven), Málaga
Openingstijden winkels: ma t/m za 10:00-22:00 uur; op zondag per winkel verschillend.
Openingstijden restaurants: ma t/m za 10:00-ca.24:00 uur
Website: http://www.muelleuno.com

Carmen Thyssen museum

Begin 2011 opende het Carmen Thyssen Museum zijn deuren in Málaga. Het museum bevindt zich in het vroegere ‘Palacio de Villalón’, een Moors paleis uit de zestiende eeuw. De inrichting is er licht en modern. En de kunstwerken die zich er bevinden, zijn voor langere tijd ter beschikking gesteld door de Spaanse Carmen Cervera, de laatste echtgenote van de in 2002 overleden baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. Het museum is voornamelijk gespecialiseerd in de Spaanse en dan vooral de Andalusische schilderkunst. Maar het herbergt ook nog andere kunstwerken van meesters vanaf de dertiende tot de zeventiende eeuw.

Adres: Plaza Carmen Thyssen (Calle Compañia 10), Málaga
Openingstijden: di t/m zo 10:00-20:00 uur; maandag gesloten
Entree: € 6,-
Website: www.carmenthyssenmalaga.org

Andere nieuwe bezienswaardigheden in Málaga

Ken je nog andere nieuwe bezienswaardigheden in Málaga? Laat het me weten via de feedback beneden! En heb je één van bovengenoemde bezienswaardigheden bezocht? Laat me weten wat je er van vond!

Misschien ook interessant

Review: reisgids voor de stad Malaga
Restaurants in Málaga die je niet mag missen
Vakantie Malaga met kinderen

Met dank aan: Anne Pennekamp, auteur van de Reisgids voor de stad Málaga

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.