Laat uw kind genieten in de wereld van Muis Pérez

Wie met kleine kinderen in Spanje heeft gewoond, weet dat in Spanje de melktanden niet door de tandenfee, maar door Muis Pérez (Ratón Pérez) opgehaald worden. Om deze fantasie wereld van muisje Pérez is er in 2008 een heel museum gebouwd: het “casita museo de Ratón Pérez”.

Het Muis Pérez museum

museum_van_Muis_Perez_Madrid

Al een hele tijd wilde ik een kijkje gaan nemen in dit wel heel speciale museum. Dus daar ga ik: met de metro naar Sol en van daaruit te voet verder naar calle Arenal. Ik ben al vaak door calle Arenal gelopen, maar nog nooit is me dit museum opgevallen. Het blijkt in een winkelcentrum te liggen. Vanaf de straat kun je inderdaad niet zien dat hier een museum is. Maar zodra ik het winkelcentrum binnenkom, staan er aan de muren al borden over het museum van Muis Pérez en in het midden staat er zelf een standbeeld van de goede muis. Mijn nieuwsgierigheid is meteen gewekt. Het museum ligt op de eerste etage. Het entree bewijs koop ik in een soort winkeltje met prachtige etalage. Als ik het winkeltje uitkom en naar rechts ga, sta ik voor een rood fluwelen gordijn: de ingang naar het huisje van Muis Pérez. Ik ben meteen verkocht door de vele details die te zien zijn in het museum: een stamboom van de familie van Muis Pérez, familiefoto´s, een maquete van het gehele huis, verschillende kamers uit het huis van de muis en nog veel meer. Het museum zit vol van leuke details, waaraan duidelijk te zien dat het met hoeveel liefde het museum is opgezet. Zeker een aanrader voor families met kinderen in Madrid! 

Praktische informatie

museum_van_Muis_Perez_Madrid

Het museum bevindt zich op de eerste verdieping van het winkelcentrum in calle Arenal 8, op een steenworp afstand van Plaza Puerta del Sol. In het laagseizoen is er ieder uur een rondleiding, waarbij men een uitleg van 15 minuten krijgt en daarna vrij kan rondlopen (in het Spaans). Mensen die niet met een rondleiding mee willen, kunnen tussen de rondleidingen door ook zelf een kijkje nemen. Ook al zijn de bordjes in het Spaans, toch is het spannend voor kinderen om het huis, de familie en dergelijke van Muis Pérez te kunnen zien. Als het druk is, -bijvoorbeeld bij lange weekenden en rond kerst-, wordt er iedere 20 minuten een rondleiding gegeven. Dan is er echter geen tijd om tussen de rondleidingen door zelf een kijkje te kunnen nemen.

Entree:

EUR2.50 per persoon.

Bereikbaarheid:

Het museum ligt in hartje Madrid. Om het museum te bereiken, neemt u de metro naar Sol. Van hieruit gaat u naar calle Arenal, één van de straten die beginnen in Plaza Puerta de Sol. Na een paar minuten lopen, ligt het museum aan de rechterkant. 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.