Kaarslicht concerten in Pedraza

kaarslicht concerten Pedraza

Op de eerste en tweede zaterdag van juli vinden er ieder jaar de zogenaamde kaarslicht concerten in Pedraza (een Middeleeuwse plaats in de provincie Segovia, Castillië en Leon) plaats: de zogenaamde Conciertos de las Velas. Het zijn klassieke concerten die op de Plaza Mayor van Pedraza gegeven worden. Met als enige verlichting het licht van meer dan 20.000 kaarsen, die de straten, gebouwen en pleinen van deze prachtige Middeleeuwse plaats verlichten. Dit zorgt voor een heel bijzondere sfeer, die u terugvoert naar het Middeleeuwse Spanje. Woont u in de omgeving van Madrid of bent u op vakantie in de omgeving van Madrid, en houdt u van muziek en romantiek, dan kan ik deze concerten van harte aanbevelen!

Het ontstaan van de kaarslicht concerten

De kaarslicht concerten van Pedraza zijn voor de eerste keer gehouden in 1993. Sindsdien zijn zij een jaarlijks terugkomend fenomeen. Sinds 1993 hebben er niet alleen Spaanse orkesten, maar ook diverse internationale orkesten opgetreden. Allemaal met klassieke muziek.

Meer dan 20.000 kaarsen

Pedraza kaarslicht

Foto: Chema Lara

Op de avond van de kaarslicht concerten wordt de centrale verlichting in Pedraza uitgezet en in heel Pedraza vervangen door kaarslicht. De gebouwen, pleinen en straten van Pedraza worden dan verlicht door meer dan 20.000 kaarsen. Een adembenemend gezicht! Even is het alsof je werkelijk een paar honderd jaar terug in de tijd bent gegaan en terecht bent gekomen in de Middeleeuwen. Alleen dan zonder vechtende ridders, prinsen en jonkvrouwen.

Pedraza

Pedraza wordt beschouwd als een van de mooiste Middeleeuwse plaatsen in Spanje. Met smalle straatjes, huizen die allemaal met de  zelfde soort natuursteen zijn gebouwd, knusse pleintjes en natuurlijk een oud kasteel. Erg mooi. En de gebouwen zijn er geweldig opgeknapt en onderhouden!

Kaartjes

Kaartjes voor een kaarslicht concert kosten € 49 per persoon en kunnen van tevoren online of via El Corte Inglés gekocht worden.

Praktische informatie

Wat: Conciertos de las Velas Pedraza
Waar: Plaza Mayor, Pedraza (Segovia, Castillië en Leon)
Wanneer: eerste en tweede zaterdag van juli om 22 uur
Entree: € 49 p.p. (in 2015)
Verkoop kaartjes: online of in El Corte Inglés
Programma: website Pedraza

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.