Internationale museumdag in Madrid en omgeving

koninklijke tapijtenfabriek Madrid

Voor de museumliefhebbers: op 18 mei wordt ook in Spanje de Internationale Museumdag gehouden, met gratis toegang tot veel muesea en extra activiteiten in het kader van de museumdag: gratis rondleidingen, theatervoorstellingen, concerten en meer. Ook in Madrid en de omgeving van Madrid worden er op 18 mei allerlei extra activiteiten georganiseerd en zijn een aantal musea in Madrid, - oa. het Thyssen museum, het Prado museum en het Reina Sofia museum-,  tot 1 uur ´s nachts geopend.

Internationale museumdag Madrid met kinderen

Heeft u kinderen? Ga dan eens kijken bij het spoorwegmuseum (museo del Ferrocarril). Het is morgen van 10 tot 20 uur open en organiseert tal van leuke activiteiten

Internationale museumdag in omgeving Madrid

Woont u in Madrid of bent u nu op vakantie in Madrid? Dan is de internationale museumdag ook een perfecte dag om plaatsen in de omgeving van Madrid op een andere manier te beleven:

  • In Toledo organiseert het het legermuseum (el museo del ejército) vandaag, morgen en overmorgen allerlei activiteiten voor jong en oud: een concert door de Academia de Infantería, een vertoon van oude tradities door de Infanterie en een poppenkastvoorstelling over Boabdil voor de jeugd. 
  • In Alcalá de Henares is er zowel morgen als overmorgen gratis toegang tot de plaatsen die deel uitmaken van de Red de Patrimonio Histórico. En om 12.30 en 17.00 uur wordt er een gratis rondleiding gegeven door het oude gedeelte van Alcalá.
  • In Segovia is er gratis toegang tot het museum van de moderne kunst Esteban Vicente, het museum Rodera Robles, het museum van Segovia, Real Casa de Moneda, Centro de Interpretación del Acueducto, Casa Museo de Antonio Machado, Centro Didáctico de la Judería, Puerta de San Andrés, Adarve de la Muralla. In het museum van Segovia en zijn filiaal het museum Zuloaga worden morgen ook allerlei activiteiten georganiseerd.
  • In Cuenca vindt er een gratis rondleiding plaats langs de zogenaamde Ruta del Civismo, de Route van de Vaderlandsliefde. De rondleiding vertrekt om 8.30 uur vanaf het toerisme bureau en duurt tot 13.30 uur. Deze rondleiding vindt overigens ook nog plaats volgende week zaterdag (zelfde tijdstip, zelfde startpunt).
  • Voor nog meer ideën in  Castilla & León kunt u kijken op de volgende website: musea in Castilla Leon.