Hotel La Mozaira - een gezellig landelijk hotel net buiten Valencia

hotel La Mozaira Valencia

Zin in een vakantie Valencia? Maar wilt u tegelijkertijd kunnen genieten van rust en natuur? Kom dan naar hotel La Mozaira.

Op slechts 3 kilometer afstand van de stad Valencia ligt het landelijke vakantiehuis La Mozaira, in het dorpje Alboraya. Het is een typische boerderij, daterend uit de 17de eeuw, die volledig gerenoveerd is en met smaak is ingericht. Hoewel het hotel op fietsafstand van de stad Valencia en van het strand ligt ( 3km van Valencia en 1km van het strand), is het heerlijk landelijk en rustig gelegen, tussen de velden.

Het is een klein hotel met 12 ruime en lichte kamers, die elk een andere decoratie hebben en die onder meer uitgerust zijn met airconditioning en een stijlvolle badkamer. Voor groepen is er eventueel ook een vergaderruimte beschikbaar. Het hotel wordt gerund door de eigenaren Pepe en Toni, bij wie service en klantvriendelijkheid altijd voorop staan. Wilt u genieten van de rust, dan kan dit in de heerlijke tuin met verschillende terrassen op zowel zon- als schaduwplekken. Een buitenzwembad voor de warme dagen ontbreekt uiteraard niet in de tuin. En heeft u zin om ´s middags of ´s avonds lekker “thuis” te kunnen eten, dan kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van La Mozaira. Er worden specialiteiten uit de Spaanse keuken geserveerd, die altijd bereid zijn met verse producten.  

Transport naar Valencia en strand

Het is handig om een huurauto te hebben als u in hotel La Mozairra verblijft, doch absoluut niet noodzakelijk. Het hotel heeft fietsen die u kunt gebruik om naar het strand te fietsen of zelfs de stad in te trekken. Valencia is fietsvriendelijk, dankzij de Jardines de Turia ( een langgestrekt park, dat door het midden van de stad loopt, tot aan de haven en de Ciudad de las Ciencias) en fietspaden door de stad. De Jardines de Turia zijn aangelegd rond een drooggelegde rivier, die na een overstroming in de jaren 1950 is omgelegd. Wilt u liever met het openbaar vervoer naar Valencia? Dan staan Pepe en Tony altijd voor u klaar om u naar het dichtsbijzijnde metrostation te brengen.  

Bezienswaardigheden vanuit hotel La Mozaira

  • Valencia
  • Alboraya en zijn “Horchata”, een typisch drankje uit dit dorp;
  • Port Saplaya, een prachtige binnenhaven aan de kust, met huizen geverfd in vele verschillende kleuren;
  • Een bezoek aan een van de vele sinaasappelgaarden die Valencia rijk is;
  • Wandelen of fietsen over de Via Agosto, een van de Romeinse verbindingswegen door Spanje;
  • Een bezoek aan de Sierra Calderona;
  • Strand op 1km afstand.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.