Het Internationaal Festival van Klassiek Theater in Almagro

klassiek theaterfestival Almagro

Een keer per jaar staat de plaats Almagro in de provincie Ciudad Real (Castilla la Mancha) in het middelpunt van de belangstelling. Dan vindt er het Festival Internacional de Teatro Classico plaats, oftewel het Internationaal Festival van Klassiek Theater, met theaterstukken, dans en muziek van nationale en internationale artiesten die u terugvoeren naar de Gouden Eeuw van Spanje, d.w.z. naar de 16de een 17de eeuw.

Van nationaal naar internationaal Festival

Het Klassiek Theater Festival werd voor het eerst gehouden in 1978. De eerste jaren was het een nationaal festival, met artiesten uit Spanje. Maar vanaf 1983 heeft het festival een internationale tint gekregen en treden ook buitenlandse artiesten op tijdens het Theater Festival. Tegenwoordig worden er tijdens het festival naast theatervoorstellingen ook nog workshops, debatten en tentoonstellingen gehouden.  

De Corral de Comedias

Almagro_Corral_de_Comedias Foto Spainmadeforyou
de Corral de Comedias in Almagro - Spanje's oudste nog in bedrijf zijnde theater

Het hoofdprogramma van het klassiek theaterfestival vindt plaats in de Corral de Comedias, het theater van Almagro dat dateert uit de 16de eeuw en dat nog steeds in bedrijf is. Het is hiermee Spanje’s oudste nog functionerend theater. De ingang van het theater ligt aan de Plaza Mayor, waar slechts een lange witgekalkte muur te zien is. Het is een eenvoudig maar goed onderhouden klein rood-wit houten theater, dat rond een binnenplaats is gebouwd. Op de binnenplaats zelf stond vroeger het normale publiek. Terwijl de rijken zaten op de eerste of tweede verdieping van de zuilengallerij rond de binnenplaats. Tegenwoordig kan de binnenplaats met een doek overdekt worden en kan iedereen zitten, ook het publiek op de binnenplaats. Tijdens ons familieweekend Almagro waren we getroffen door de eenvoudige schoonheid van dit theater.  

Praktische informatie

Plaats: Almagro (Ciudad Real, Castilla la Mancha)
Periode: juli
Activiteit: internationaal festival met klassieke theaterstukken, dans en muziek uit de 16de en 17de eeuw.
Meer informatie over het Internationaal Festival van Klassiek Theater Facebook pagina

Overnachtingsmogelijkheden

Wilt Almagro op een unieke manier beleven via het Internationaal Festival van Klassiek Theater en bent u hiervoor op zoek naar een sfeervol hotel in Almagro? Dan kan ik boutique hotel La Casa del Rector, -dat gevestigd is in een 17de eeuws herenhuis-, van harte aanbevelen.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.