Gratis Audiorondleidingen door Spaanse steden

via de mobiele multimedia-gidsen van Izi.travel

Vind je het fijn om tijdens een stedentrip meer achtergrondinformatie te krijgen over de verschillende bezienswaardigheden? Maar wil niet de hele tijd met je neus in een reisgids gedoken zijn? Dan bieden de mobiele multimedia-gidsen van Izi.TRAVEL uitkomst. Wat is er toch veel mogelijk tegenwoordig! Via je smartphone kun je tijdens je Spanje vakantie op je telefoon zien waar de belangrijkste bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Madrid, Barcelona of Valencia liggen. Bij iedere bezienswaardigheid vind je vervolgens diverse informatie: foto’s, geschreven en gesproken informatie en meer. En wanneer je de gidsen van tevoren download, hoef je tijdens je vakantie in Spanje geen extra roaming kosten te betalen. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt me geniaal!

Mobiele audiogids van Izi.TRAVEL

De mobiele audiogids van Izi.TRAVEL is een applicatie die geluid, video, beelden van hoge kwaliteit en plattegronden produceert. Via een GPS-systeem kan de audiogids zien waar een gebruiker zich bevindt. Hierdoor kan de gids zien wanneer een gebruiker bij een bepaalde bezienswaardigheid aankomt, om vervolgens automatisch de juiste informatie te tonen en af te spelen. Je kunt de gidsen thuis, in een hotel of op een andere plek met gratis WiFi downloaden voor offline gebruik, zodat je geen roaming-kosten hebt. En ook al ben je offline, toch worden de verhalen bij de afzonderlijke bezienswaardigheden op straat via GPS geactiveerd.

Audiogidsen voor Spaanse steden, musea en andere attracties

Er zijn al tientallen interactieve audiogidsen voor Spaanse steden, musea en andere attracties ontwikkeld. Nog niet in het Nederlands helaas, maar wel in diverse andere talen, waaronder het Engels. Zowel de audiogidsen voor de stadsrondleidingen als voor de musea beginnen met een algemene inleiding. Om vervolgens specifieke toeristische bezienswaardigheden apart uit te lichten op het moment dat de toerist bij de bezienswaardigheid aankomt (kan overigens ook handmatig). Een paar audiogidsen voor Spaanse stadsrondleidingen en musea heb ik al voor je op een rijtje gezet:

Gratis izi.TRAVEL-app

De mobiele audiogids van Izi.TRAVEL  kan op de meeste smartphones worden geïnstalleerd. Die doe je via de gratis izi.TRAVEL-app.

 

Hoe werkt izi.TRAVEL?

Klinkt allemaal goed, toch? Maar hoe werkt izi.TRAVEL nu precies? Dit wordt duidelijk uitgelegd in deze video (in het Engels).

Wie heeft izi.TRAVEL al uitgeprobeerd?

Is er iemand die izi.TRAVEL al heeft uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen! En met mij zeker ook vele andere Spanje liefhebbers. Laat ons horen welke audiogids je hebt geprobeerd en wat je er van vond!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.