Goede restaurants in Frigiliana

Goede keuken en fantastische uitzichten

Ook al is Frigiliana maar een klein dorp met iets meer dan 3.000 inwoners in 2014, het telt meer dan 50 restaurants en cafés! Restaurants in allerlei soorten en maten. Een aantal restaurants hebben ook terrassen met fantastische uitzichten op Frigiliana, de omgeving van Frigiliana en zelfs de Middellandse Zee. Op deze pagina vind je restaurants en cafés in Frigiliana die we zelf uitgeprobeerd hebben en die we kunnen aanbevelen.

La Tahona del Zacatin

tapas-restaurant-la-tahona-frigiliana

Verstopt in de doolhof van straatjes in de oude dorpskern van Frigiliana ligt het klein familie restaurant La Tahona del Zacatin, boven aan de trap van calle Zacatin. Het is een tapas bar, waarbij manlief de klanten bedient en vrouwlief voor de klanten kookt. We hebben gelezen dat het restaurant een mooi dakterras heeft, dus daar gaan we voor. Bij binnenkomst gaan we eerst een vrij stijle en lange trap en komen dan uit in een ruimte met een bar. En een steenoven die tegenwoordig als wensput gebruikt wordt. Achter de bar ligt een klein, warm ingericht restaurant met misschien vier tafeltjes. We zijn echter gekomen voor het dakterras en nemen de volgende trap omhoog, naar het dakterras. Op de tussenverdieping staat 1 tafeltje en op het dakterras misschien 5 tafeltjes. Het zijn simpele tafeltjes van een Spaans biermerk, die perfect passen in deze setting. Want waar het om gaat, zijn het uitzicht, de vriendelijke bediening en het heerlijke eten. De menukaart is niet groot. Maar wat er is, is lekker. De knapperige garnalen (=gamba crujientes) in aardappelsliertjes en de kip in wijnsaus ( =pollo aguadoso) kan ik van harte aanbevelen.

Adres: calle Zacatín 28, Frigiliana

The garden Restaurant

garden-restaurant-frigiliana

Een heel ander soort restaurant is The Garden Restaurant, eveneens in de oude dorpskern van Frigiliana. Om er te komen, moet je behoorlijk klimmen. Want het ligt bijna helemaal bovenin, op een ‘bergterras’. De klim wordt echter ruimschoots beloond! Met een goede sfeer, verbluffende uitzichten en fantastisch eten. In het restaurant waan je je even op de Caribische eilanden of zo. Want het tuinrestaurant (geheel in de open lucht) heeft een exotische uitstraling. Zowel in de decoratie en sfeer als in de keuken. Het eten is een prachtige mix uit de Spaanse, Arabische en internationale keuken. Het is creatief en vernieuwend en smaakt fantastisch! Ook de cocktails zijn er overigens overheerlijk…

Adres: Calle del Santo Cristo s/n, Frigiliana – Openingstijden: juli & augustus di t/m zo 19:00-23:00 uur, ma gesloten; september & oktober 13:00-15:30 uur en 19:00-22:30 uur, ma gesloten – Website: www.thegardenfrigiliana.com

Café-restaurant Virtudes

restaurant-virtudes-frigiliana

Café-restaurant Virtudes heeft een goede strategische ligging. Het ligt precies tussen het nieuwe en het oude deel van Frigiliana in. Naast de opstapplaats van het toeristentreintje. En tegenover het straatje dat omlaag voert naar de Higuerón rivier en het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara & Alhama. Vanaf het ruime terras zie je als je omhoog kijkt de oude suikerfabriek van Frigiliana en het begin van het historisch centrum van Frigiliana. En als je omlaag kijkt, kun je genieten van een prachtig berglandschap dat eindigt in de Middellandse Zee. Hier strijken we herhaaldelijk neer voor een hapje en een drankje. Op weg van het nieuwe naar het oude deel of andersom en als we terugkomen van onze wandeling door het natuurpark. Tip: probeer ook eens de tostada con tomate y jamón (=tosti met tomaat en ham)!

Adres: Calle de San Sebastián 1, Frigiliana