Fuente de Canaletas Barcelona

Fuente de Canaletas Barcelona

Eén van Carla´s ontdekkingen in Barcelona

Carla woont reeds vele jaren met haar gezin in Barcelona. Hier runt ze een aantal Bed and Breakfasts. In de weekenden gaat zij samen met haar man op zoek naar verborgen plekjes in de stad van Gaudí. Een van haar ontdekkingen is de Fuente de Canaletas.

Fuente de Canaletas

De “Fuente de Canaletas” (=bron van kanaaltjes) bevindt zich op de kruising van Las Ramblas en Plaça Catalunya en is een belangrijk symbool van Barcelona. De bron is in de 19de eeuw gebouwd, ter vervanging van het eerdere “water kanaaltje”, in het Spaans “canaleta” genaamd. Zowel de bron, als het hogere gedeelte van Las Ramblas hebben hun naam hieraan te danken: “La Fuente de Canaletas” en “La Rambla de las Canaletas”.  

Legende

Volgens een Barcelonsese legende wordt iedereen die water uit de bron van Canaletas drinkt verliefd op Barcelona. En ook al zal diegene Barcelona verlaten, op een dag zal hij of zij weer terugkeren naar deze mooie stad aan de Spaanse oostkust. Zou deze legende kloppen...? Probeer het en u zult het zelf merken...  

Ontmoetingspunt voor het vieren van Barça’s overwinningen

De Canaletas bron is niet alleen bekend in Barcelona vanwege bovengenoemde legende. Zij is ook het ontmoetingspunt voor het vieren van Barça’s, talrijke overwinningen. Voor wie het niet weet: Barça is de voetbalclub van Barcelona. Met deze traditie is begonnen in 1930, toen de fans van Barça naar het gebouw van de sportskrant dat tegenover de "Fuente de Canaletas" lag gingen om de uitslagen van de wedstrijden te bekijken.  

Carla´s B&B´s in Barcelona

Carla is van beroep binnenhuis architect. Zij heeft een aantal appartementen in Barcelona gekocht en deze omgetoverd tot moderne, smaakvol ingerichte B&B´s: B&B Casa Maca en B&B Jardinets, samen Guesthouse Barcelona genaamd. Beide Bed and Breakfasts liggen in de wijk l´Eixample op vijf minuten loopafstand van Gaudí’s beroemde gebouwen Casa Battló en Casa Milá. Iedere kamer is op een unieke, stijlvolle manier ingericht. Ik was erg te spreken over de service bij Guesthouse Barcelona: bij aankomst kregen we uitgebreide uitleg over de bezienswaardigheden en het transport in Barcelona, ´s morgens genoten we van een uitgebreid self service ontbijt in een moderne, schone keuken, onze kamers waren prima schoon en zowel op onze kamer als in de gemeenschappelijke ruimtes was er gratis WiFi.  

Praktische informatie

Adres: Las Ramblas 131, Barcelona
Bereikbaarheid: Metro lijn 3 ( halte Plaça Catalunya)
Uitgebreide informatie Guesthouse Barcelona
Reserveren Guesthouse Barcelona

Carla’s overige ontdekkingen in Barcelona

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.