Foto tentoonstelling over de passie rond wielrenner tours

Foto expositie van Spaanse fotojournalist bij Instituto de Cervantes in Utrecht

Fietsliefhebbers weten het natuurlijk al lang: de Tour de France zal dit jaar op 4 juli aanstaande starten vanuit Utrecht! Een grote happening waar we met zijn allen vol spanning naar uitkijken. Zeker in Utrecht is iedereen trots op het feit dat dit grote wielerevenement in Utrecht van start gaat en spelen winkels, bars etc. enthousiast in op het grote wielerspektakel. Het Instituto de Cervantes in Utrecht draagt haar steentje bij via een foto tentoonstelling over de passie rond wielrenner tours.

Tentoonstelling ‘Bicycles – A view from the roadside’

De tentoonstelling ‘Bicycles – a view from the roadside’ van de Spaanse fotojournalist Francis Tsang bestaat uit foto’s die Tsang tussen 2001 en 2013 vanaf de kant van de weg heeft genomen tijdens de Tour de France, de Vuelta de España en de Giro de Italia. In de foto’s wordt de toeschouwer meegenomen in de gekte en opwinding van het publiek tijdens een wielrenner Tour.

Opening van de tentoonstelling

De feestelijke opening van de tentoonstelling vindt plaats op 3 juli aanstaande om 15:00 uur en wordt natuurlijk ook bijgewoond door de fotojournalist Francis Tsang. Onder het genot van een Spaans biertje en een tapa kunt u dan luisteren naar enkele anekdotes van de Spaanse fotograaf.

Over de Spaanse fotojournalist Francis Tsang

Francis Tsang is een bekende Spaanse fotojournalist die diverse nationale en internationale prijzen in de wacht heeft gesleept. Met de fotoreeks Bicycles – a view from the roadside won de Spaanse fotojournalist de Photo Press prijs en is hij geprezen voor zijn uitmuntende foto’s die hij onder extreem moeilijke omstandigheden heeft weten te maken.

Praktische informatie

Naam tentoonstelling: Bicycles – a view from the roadside
Waar: Instituto Cervantes Utrecht – Domplein 3, Utrecht
Wanneer: vanaf 3 juli 2015
Officiële opening: vrijdag 3 juli om 15.00 uur
Entree: gratis

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.