Flamenco Festival Rotterdam 2014

Alweer een jaar geleden was ik met mijn jongste dochter te vinden op het Flamenco Festival Rotterdam. Ik had geen flauw idee wat het inhield, maar kon me voorstellen dat er vooral heel veel Flamenco gedanst werd. Ik nam mijn dochter van 5 jaar mee en was erg benieuwd of zij het ook leuk zou vinden. We vonden het beiden prachtig! In het zonnetje hebben we genoten van de dansvoorstellingen, we hebben meegedanst, gesnoept van heerlijke tapas en mijn dochter heeft prachtige Spaanse kunstwerkjes gemaakt. Hopelijk gaan we het redden om aanstaande zaterdag 21 juni weer naar het Flamenco Festival Rotterdam te gaan. Dan vindt het festival alweer voor de zevende keer plaats in café Grounds! Deze ben ik beter voorbereid en weet ik wat het programma is:

Opening met flamenco sprookje Flamenkita

Het festival wordt om 15.00 uur geopend met de familievoorstelling Flamenkita  van Samba Salad. Het is een flamenco sprookje over de belevenissen van een betoverde flamencogitaar: Wanneer het meisje Cypressa van haar vader moet trouwen met een familievriend, loopt ze van huis weg. Dwalend door het bos, ontmoet zij de houthakkerzoon Amato, de liefde van haar leven. De jaloerse bosheks Bruja lokt Cypressa echter in een val en betovert haar in een boom. Dan komt er op een dag een houthakker langs… De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Tickets voor de voorstelling  kunnen vantevoren online gekocht worden.  

Programma

Tot 11 uur ´s avonds is er een zeer divers programma, met optredens van Nederlandse en Spaanse artiesten en met volop mogelijkheden om zelf Flamenco en Sevillanas te dansen. Zo zingt het Zzoniquete koor Coro Flamenco en laten de amateurdansgroepen van de SKVR, Karin Eij en Flamenco Rosa de Compás hun kunsten zien in een leerlingenpresentatie. Het hoofdprogramma Mujer_Klórika is een bijzonder project van artiesten uit Spanje. Het Festival wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Claxoneros. programma Flamenco Festival Rotterdam 21 juni 2014

Extra activiteiten

Naast de kennismakingsworkshops rumbas en cajón worden aanstaande zaterdag een workshop sevillanas, solea por bulerias voor beginners (ongeveer 1 jaar ervaring) en een gevorderden workshop van de Madrileense Karen Rubio Lugo gegeven. Wilt u deelnemen aan een van de workshops? Dan dient u zich hiervoor vantevoren aan te melden via stichting2flamenco@gmail.com. Alleen als er nog plaatsen beschikbaar zijn, kunt u zich op 21 juni ook nog opgeven. U dient dan contant te betalen.  

Praktische informatie

  Datum: zaterdag 21 juni 15.00–23.00 uurAdres: The Grounds - Pieter de Hooghweg 125, Coolhaveneiland, RotterdamBereikbaarheid met tram: Vanaf Centraal Station Rotterdam neemt u de tram 8 richting Spangen. U stapt uit bij halte Pieter de Hoochweg.Bereikbaarheid met Metro: Vanaf Centraal Station Rotterdam neemt u de metro richting Spijkenisse. U stapt over op station Beurs en neemt daar de metro richting Schiedam. U stapt uit bij metrostation Coolhaven en steekt de brug over.Website GroundsWebsite Pacific Enterprises Unlimited (organisator)Facebook Flamenco Festival RotterdamKaartjes voor voorstelling FlamenkitaInschrijven voor workshops

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.