Fietsvakantie naar het hart van Andalusië

Andalusië is Spanje´s meest zuidelijke regio en staat vooral bekend vanwege zijn aangenaam warme winters en de steden Córdoba, Sevilla, Granada en Málaga. Allemaal nog met Moorse invloeden. Naast deze prachtige steden kent Andalusië nog veel meer steden en dorpen, die een bezoek ook meer dan waard zijn. En het heeft prachtige natuurgebieden, produceert heerlijke wijnen, amandelen en olijfolies, maakt prachtig aardewerk etcetera. Ben je sportief aangelegd en wil je Andalusië op een bijzondere manier leren kennen? Probeer dan een fietsvakantie naar de Sierras Súbbeticas, in de binnenlanden van Andalusië! Hierbij kun je in volle teugen genieten van de natuur, cultuur en gastronomie in Andalusië.

Ontdek de Subbética Cordobesa in het hart van Andalusië

Het natuurpark Sierras Subbéticas  is een natuurgebied ten zuiden van Córdoba, in het hart van Andalusië. Het is een bergachtig gebied met bergketens (bijvoorbeeld de Sierra de Cabra met als hoogste punt El Pichacho op 1217 meter), uitgestrekte valleien, meren, olijfbomen, amandelbomen, typisch mediterrane vegetatie en veel verschilende dieren. Rondom de Sierras Subbéticas liggen de gemeenten Almedinilla, Benamejí, Cabra, Carcabuey, Doña Mencía, Encinas Reales, Fuente Tójar, Iznájar, Lucena, Luque, Palenciana, Priego de Córdoba, Rute en Zuheros. Samen met het natuurpark vormen zij het toeristische gebied “La Subbética Cordobesa”, de Subbética van Córdoba. Een gebied dat rijk is aan natuur én cultuur. Hier proeft u het échte Andalusië met zijn ontspannen levensstijl, heerlijke gastronomie, Moorse invloeden etc.  

Vía Verde Subbética

kaart Via Verde Subbetica-Andalusie
De Via Verde Subbetica, een wandel- en fietsroute door de provincie Córdoba (Andalusië)

Door de Subbética Cordobesa loopt een oude spoorlijn, die vroeger vooral gebruikt werd om olijfolie mee te transporteren. Deze spoorlijn is echter al vele jaren niet meer in gebruik. Het is één van de spoorlijnen die omgebouwd is tot een “Vía Verde”, oftewel een “Groene Weg”: een stuk oude spoorlijn die nu gebruikt wordt als wandel- en fietspad. De Vía Verde door de Subbética Cordobesa heet heel toepasselijk “Vía Verde Subbética”. Het is een prachtige route van 56km lang die gaat langs olijfboomgaarden, grotten en kastelen, over metalen viaducten, door het natuurpark Sierras Subbéticas en een aantal van bovengenoemde dorpen en voorbij het natuurreservaat Laguna del Salobral. Uitgebreide informatie over de Vía Verde Subbética vindt u op de website van Vías Verdes.  

Video over Vía Verde Subbética

De Spaanse TV-zender TVE heeft een documentaire gemaakt over een aantal Vías Verdes in Spanje. Deze documentaire heet “Vive la Vía – Vías Verdes en España” , oftewel “Leve de Weg – Groene Wegen in Spanje”. Eén van de uitzendingen gaat over de Vía Verde Subbética in de provincie Córdoba (zie video beneden).

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.