Festival Ja!La Risa de Bilbao 2013

Dit jaar vindt er in Bilbao (de hoofdstad van de provincie Biskaje in de autonome regio Baskenland, aan kust van Noord-Spanje) gedurende de vierde Internationale Week van Literatuur en Kunst met Humor weer het festival La Risa de Bilbao plaats. Dit festival is uniek in Europa, omdat het het enige festival in Europa is waarin humor in kunst en literatuur centraal staat.

Festival La Risa de Bilbao

Award-La-Risa-de-Bilbao-Tom-Sharpe

La Risa de Bilbao is een cultureel festival dat erop gericht is het belang van humor te benadrukken in kunst, literatuur en indirect ook het leven. Het is in 2010 opgericht door Juan Bas. Het programma is zeer divers: van optredens, straat entertainment en tentoonstellingen tot boekpresentaties en ontmoetingen met schrijvers. Voor ieder wat wils dus. Het thema van dit jaar zal zijn “Humour underground”, oftewel “Ondergrondse humor”. Een toepasselijk thema in deze moeilijke economische tijd, waar mensen moeten vechten om boven water te blijven. Juist deze humor helpt mensen het hoofd te bieden tegen moeilijke situaties. Ook dit jaar wordt er weer de “La Risa de Bilbao Award” uitgereikt. In 2013 gaat deze award naar niemand minder dan Robert Crumb. Robert Crumb is een Amerikaans illustrator en striptekenaar. Hij is met name bekend als tekenaar van underground strips met in de hoofdrol onder andere Fritz the Cat, Mr. Natural, Devil Girl en Mister Snoid. Eind jaren 1960 werd hij de bekendste tekenaar van underground stripverhalen: strips die vanwege de choquerende inhoud (seks, drugs, maatschappijkritiek en meer) niet via de normale boekhandels verspreid konden worden.

Praktische informatie

Festival-Ja!-la-risa-de-BilbaoI

n totaal treden dit jaar 26 artiesten op. Enkele voorbeelden nog: Ouka Leele, Nick Hornby, Kiko Amat en Gari. Het festival zal plaatsvinden van 30 september tot en met 6 oktober as. Verreweg de meeste voorstellingen zullen plaatsvinden in het Campos Elíseos Theater in Bilbao. Een leuk detail: de toegang tot alle voorstellingen, presentaties en dergelijke van het Festival La Risa de Bilbao is gratis. Voor het uitgebreide programma kunt u kijken op de website van La Risa de Bilbao.  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.